Tammikuussa starttaavan The Voice of Finlandin 11. kauden kuvaukset alkoivat Porvoon Taidetehtaalla

Sipe Santapukki. Toni Wirtanen ja Maija Vilkkumaa antautuivat musiikin vietäväksi heti ensimmäisenä kuvauspäivänä Taidetehtaalla. Outi Paappanen

Inka Töyrylä

The Voice of Finlandin 11. kauden kuvaukset pyörähtivät käyntiin keskiviikkona Taidetehtaalla. Tammikuussa Nelosella alkavan kauden Ääni ratkaisee -vaihetta kuvataan Porvoossa myös torstaina ja perjantaina, sekä ensi viikolla tiistaina ja keskiviikkona.

– Joka päivä kuvataan kaksi settiä, yhdessä setissä esiintyy 12 laulajaa. Vapautimme juuri lisää paikkoja yleisölle, kun rajoitukset muuttuivat. Aikaisemmat paikat menivät 40 minuutissa. Vapaita paikkoja voi katsoa Taidetehtaan Facebook-sivuilta, Taidetehtaan myyntipäällikkö Johanna Espo vinkkaa.

Suosittua kilpailua kuvataan nyt Porvoossa jo neljättä vuotta.

– Porvoo saa hienosti näkyvyyttä ohjelmassa. Dronet ovat olleet ilmassa taas tällä viikolla, Espo iloitsee.

Kuvaukset ovat työryhmälle täyttä työtä, eikä yleisökään pääse laulujen tahdissa hengästymään. Esiintyjien välissä säädetään valoja, testataan tuoleja ja viilataan ääntä. Tähtivalmentajien tuolit pyörivät siihen malliin, että heikommalle tulisi huono olo.

Kun ohjelma leikataan, televisiossa tuskin näkyy, kuinka kesken kaiken poksahtava lamppu luo draamaa laulajan haastatteluun. Pientä säätöä syntyy, kun osa yleisöstä ei pääsekään paikalle bussin rikkouduttua. Tyhjät paikat korvataan sitäkin kovemmilla aplodeilla.

Kun kaikki on valmista, otetaan sisälle jälleen seuraava laulaja. Jännitys välittyy sähköisenä yleisölle asti. Ei ole helppo juttu astella laulamaan tuolien selkänojille. Jatkoon pääsy ei ole itsestään selvää, eikä pettymyksiltäkään vältytä. Jokainen tähtivalmentaja kerää tiimiinsä vain 12 laulajaa, jotka pääsevät jatkoon.

Tähtivalmentajina ovat alkavalla kaudella vanhat tutut Juha Tapio, vuoden tauolta palannut Anna Puu, Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki sekä Maija Vilkkumaa. Yhdeksi viime kausien jännitysmomentiksi ovat nousseet Tonin ja Sipen kulloisetkin tiimiasut, eivätkä he petä tälläkään kertaa.

Ääni ratkaisee -vaiheessa tähtivalmentajat eivät hae täydellisiä esityksiä, vaan hiomattomia timantteja. Kun laulaja on tarpeeksi kiinnostava, ei haittaa, vaikka jännitys tekisi laululle tepposiaan. Nytkin Anna Puun tuoli kääntyy.

–  Siellä oli joitain kohtia, mitkä menivät miten menivät, mutta innostuin erityisesti äänenväristä, kun vedät pitkiä nuotteja, Anna Puu kehuu ja poimii tiimiinsä taas yhden laulajan kuin omenan.

Välillä tuolit eivät käänny. Juha Tapio nousee tauon aikana ylös jaloittelemaan ja rupattelee hetken yleisön kanssa. Kun tuolit jäävät kääntymättä taas, tähtivalmentajien sieluun näyttää sattuvan. Kaikkia ei vain voi ottaa mukaan.

– Se oli sydämeen käyvä esitys, siinä oli paljon hyvää.

Valmentajat jäävät keskustelemaan esityksestä pitkäksi aikaa. Vaikka laulajan pettymys varmasti on kova, saa hän olla palautteesta hyvillä mielin.

Kuvaukset ovat riemun ja pettymysten vuoristorataa. Välillä niin yleisö kuin valmentajatkin joutuvat laulajan mukana johonkin aivan toiseen maailmaan.

– Nykymaailmassa usein annetaan tilaa sille, että puhutaan menestymisestä, striimimääristä ja katsotaan sellaista portaikkoa, millä pääsee huipulle. Mutta tosiasia on, että huipulle tai mihinkään muuallekaan ei pääse muut kuin ne, joilla on sydämessä se musiikki, ja jotka tekee sitä musiikkia saadakseen kontaktia johonkin suurempaan, Maija Vilkkumaa maalailee yrittäen voittaa laulajan puolelleen.

Kilpailu kovenee, peli on avattu. Toni ja Sipe uhoaa, että heillä on jo haalarit valmiina, sen kun lähdetään paiskimaan hommia. Juha Tapio äityy runoilemaan. Ensimmäinen setti on kohta ohi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut