Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Pukkilassa kartoitettava tontit ja rakennettava senioritalo

Pukkilassa ollaan käynnistämässä muutaman vuoden pysähdyksissä ollut senioritalon rakentamisen uudelleen valmistelua. Asia on esillä ensi vuoden taloussuunnitelmassa ja kunnan 2023–2025 toimintasuunnitelmassa.

Pukkilassa on pulaa niin sanotun välimuotoisen asumisen asunnoista aikana, jolloin kansallinen tavoite on pitää ikäihmiset asumassa kodeissaan niin kauan kuin se tukitoimien avulla on mahdollista. Onni Nurmen säätiön vuosittainen merkittävä avustus tukee tätä.

Pukkila kuuluu Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymään, jonka toimesta on myös panostettu kotihoitoon ja kotisairaanhoitoon. Tuetun asumisen piiriin pääsyn kriteerit ovat tiukat.

Keskustan valtuustoryhmä on huolissaan pukkilalaisen vanhusväestön yksinäisyydestä ja nostaa siksi kesäkuussa tekemässään valtuustoaloitteessa uudelleen esille serioritalon rakentamisen. Senioritalo ei saa enää hautautua muun alle, vaan on ryhdyttävä toimiin sen toteuttamiseksi.

Kunnassa valmisteltiin joitakin vuosia sitten ainakin osittain Hyvinvointikeskus Onnin palveluihin tukeutuvan asumisyksikön rakentamiseksi.

– Emme tarkoita Onnin lisärakentamista, vaan ihan omaa senioritaloa. Kartoitettaisiin tonttivaranto kunnan keskustaajamassa, palvelujen äärellä. Se, onko toimijana kunta vai yksityinen taho, ei ole ratkaiseva. Vaan kohtuuhintaisen asumisen malli. Eri kokoisia asuntoja. Mutta ennen kaikkea riittävän iso, että ei taas ole "lottovoitto" saada asunto talosta, aloitteessa todetaan.

Valtuustoryhmään kuuluvat Leena Clewer, Markus Kalliokivi, Roosa Lehtimäki, Kaisa Levälampi, Anni Nikula, Matti Pirhonen ja Terhi Tikkala.