Porvoo päivitti maskisuosituksen – maski on yhä paikallaan, jos rokotussuojaa ei ole

Tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund kehottaa käyttämään yhä maskeja, sillä näin voidaan suojella toisiamme ja välttää etenkin lasten ja nuorten ikäviä karanteeneja. Anton Soinne

Porvoon kaupunki on päivittänyt maskisuositustaan Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän maskisuosituksen mukaiseksi. Kaupunki tiedottaa, että kasvomaskia suositellaan käytettäväksi nyt julkisissa sisätiloissa aina, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos ei ole sairastanut koronavirustautia edeltävien kuuden kuukauden aikana.

Kaikille suositellaan maskin käyttöä rokotussuojasta riippumatta sellaisissa tilanteissa, joissa koronaviruksen tartuntariski ja leviämispotentiaali on kohonnut. Maskia suositellaan käytettäväksi myös joukkoliikenteessä sekä silloin kun paljon ihmisiä on lähekkäin, kuten sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa, uskonnollisissa kokoontumisissa sekä ravintoloissa. Myös ulkotiloissa pitkäkestoisen ruuhkan tilanteissa maskin käyttö on kaupungin tiedotteen mukaan suositeltavaa.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksiköissä vierailevien sekä koulujen oppilaiden ja varhaiskasvatuksen huoltajien maskinkäyttösuositukset jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Uudet suositukset vahvistetaan sen jälkeen, kun THL, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat antaneet valtakunnallisen suosituksen.

– Korona ei ole vielä ohi, ja tartuntojen määrä on kääntynyt nousuun viime päivinä Porvoossakin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessa, että suosituksista riippumatta jokaisella on oikeus päättää omasta maskin käytöstään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut