Tunnetko yksinhuoltajaäidin, joka ansaitsisi ihanan hemmottelupäivän? Porvoolaiset naisyrittäjät hoitavat ja hemmottelevat ja haastavat muutkin mukaan tekemään hyvää

Malin Kajander, Laura Karlsson, Johanna Karvonen ja Sofia Hellberg sanovat, että jokainen äiti ansaitsisi hemmottelua. Inka Töyrylä

Inka Töyrylä

Porvoolaisen kauneushoitola Ecoskinin yrittäjä Johanna Karvonen sanoo, että kaikki äidit tarvitsevat hemmottelua jo siksi, että äitiys ei ole aina helppoa.

– Eikä äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen ole helppoa! Eikä varsinkaan, jos sattuu olemaan yksinhuoltajaäiti, hän lisää.

Niinpä syksyn mittaan mielessä alkoi viritä ajatus, kuinka voisi piristää yhtä yksinhuoltajaäitiä, joka todella ansaitsisi pienen hemmotteluhetken.

– Helsingissä toteutettiin hiukan vastaava tempaus. Nämä Porvoon ihanat naisyrittäjät tulivat mieleeni ja kysyin, lähtisivätkö mukaan, Karvonen kertoo.

Ravintola Gabriel 1763:n Sofia Hellberg, Aatos Cafen Laura Karlsson, Hiusgalleria Salon Elizan Malin Kajander sekä hotelli Sparren Tiina Janhunen ja Katja Euro eivät miettineet asiaa kahta kertaa.

– Totta kai olemme mukana! Tämä oli niin ihana idea, naiset vakuuttavat.

Yksissä tuumin rakennettiin kokonainen hemmottelupäivä, jonka saaja valitaan hakemusten perusteella. Ajankohta on lokakuun lopulla arkena, mutta päivä on sovittavissa.

– Tällaista päivää olisi kuitenkin tylsä viettää yksin, joten äiti, joka tämän päivän saa, saa ottaa valitsemansa ystävän mukaan. Päivän ohjelma on heille molemmille ilmainen, Karvonen sanoo.

Päivä aloitetaan rentouttavilla kuumakivihieronnoilla Ecoskinissa. Sieltä matka jatkuu Aatos Cafen lounaalle. Tavarat voi välillä viedä iltaa varten hotelli Sparreen ja sitten laitetaan kummankin hiukset Salon Elizassa.

– Varmaankin jokin hoito hiuksille ja tietysti leikkaus. Toivoisin, että käynnistä olisi iloa pitkäksi aikaa, siksi tekisin jotakin pitkäkestoisempaa kuin vain kampauksen, Kajander sanoo.

Kun hiukset ovat kunnossa, olisi illallisen vuoro. Gabriel 1763 tarjoaa ystävyksille pizzat viineineen. Illan päätteeksi kutsuu hotelliyö Sparressa ja seuraavana aamuna on vielä aamiainen.

Naisyrittäjät iloitsevat yhteistyön voimasta.

– Kun teemme yhdessä, voimme toteuttaa aika hienon kokonaisuuden ilman, että se vaatii meiltä keneltäkään kokonaista työpäivää. Oikeastaan tämä on meiltä kultakin yrittäjältä tosi pieni ele, mutta yhdessä tästä saadaan iso juttu sellaiselle, joka tällaista päivää todella tarvitsee, Karvonen sanoo.

Ajatukset ovat jo laukanneet asioiden edelle.

– Olemme saaneet jo nyt todella hyviä hakemuksia. Valinta tulee olemaan vaikea! Meillä heräsi kuitenkin ajatus, että näitä voisi järjestää muulloinkin. Ehkä eri teemoilla ja erilaisille ihmisille. Oman hemmottelupäivänsä voisivat ansaita vaikkapa jo hiukan vanhemmat henkilöt, jotka esimerkiksi oman työnsä ohella hoitavat iäkkäitä vanhempiaan, Karvonen visioi.

Viisikolle kerta on ensimmäinen tällaisen yhteistyön muoto.

– Varmaan jokainen on itsekseen toteuttanut jotain pientä. Tämä on ihanaa, olisi hienoa, kun yritykset tekisivät vielä enemmän asioita yhdessä, Hellberg sanoo.

– Ehkä joku muukin tarttuu tähän ideaan. Haluamme myös haastaa muita, Karlsson jatkaa.

Lähetä hakemus!

Hemmottelupäivä tarjotaan yhdelle yksinhuoltajaäidille ja hänen ystävälleen. Saaja valitaan hakemusten perusteella. Lähetä hakemus perusteluineen 17.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@ecoskin.fi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut