Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Pukkila–Myrskylä-tie 162 kuntoon – Läpiajoliikenne on kasvanut vuosi vuodelta, mutta "Tie näyttää monin paikoin revenneeltä tilkkutäkiltä"

Pukkilan kunnanhallitus pitää kärkihankkeena, että seututie 162 välillä kantatie 55, Mäntsälä – Pukkila – Myrskylä pitää vähintään päällystää, kuten perussuomalaiset valtuutetut esittävät kunnanhallituksen jäsen Nina Alarannan esittämässä aloitteessa.

Kunta on esittänyt tien päällystämistä myös viimeisimmässä lausunnossaan Uudenmaan Ely-keskukselle tienpidon 2022–2025 suunnitelmaan liittyen, mutta osuus ei ole mukana hankkeissa.

Kantatien 55 ja valtatien 6 poikittainen kokoojatie on aikaa säästävä yhteysväli, joka alkaa olla heikossa kunnossa, vaikka kuntataajamien läpi kulkee yhä enemmän läpiajoa.

– Tie näyttää monin paikoin revenneeltä tilkkutäkiltä; siinä on halkeamia ja sitä on paikattu sieltä täältä. Tien paikkaamiseen käytetty paikka-aine on joissakin kohdissa hyvin heikkolaatuista ja murenee helposti, Alaranta luonnehtii tehtyjä tien korjauksia aloitteessa.