Kymenlaakson Sähkön liikevaihto kasvoi pörssisähkön hinnannousun mukana

Kymenlaakson Sähkön liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa sähkön kallistumisen vanavedessä. Kuvituskuva maakaapelista. Kai Skyttä

Kymenlaakson Sähkö Oy:n konsernin tulostaso on säilynyt vakaana tämän vuoden tammi-elokuun osavuosituloksen mukaan.

– Liikevaihto kasvoi toimitusvolyymien lisäyksen ja ennätyksellisen korkean tukkumarkkinahinnan takia, toimitusjohtaja Aku Pyymäki kertoo yhtiön tiedotteessa.

Katsauskaudella konsernin liikevaihto oli 81,0 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli samaan aikaan 69,2 miljoonaa. Liikevoitto oli 10,7 (10,3) miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 8,0 (9,3) miljoonaa euroa.

Investoinnit olivat yhteensä 12,0 (9,6) miljoonaa euroa, josta verkostoinvestoinnit olivat 10,4 (8,4) miljoonaa euroa ja muut investoinnit 1,6 (1,1) miljoonaa euroa.

Yhtiön jakelualueella käytettiin sähköä 849 miljoonaa kilowattituntia, mikä on noin kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Yhtiön verkkoalueella on ollut sähkönjakelun keskeytyksiä viime vuotta vähemmän.

Sähkön myynti kasvoi 11 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Sähkön markkinahinta on ollut kiihtyvässä nousussa läpi katsauskauden.

Kymenlaakson Sähkö kasvattaa hiilidioksidivapaata sähköntuotantoaan ja investoi Pohjanmaan rannikolle Närpiöön toteutettavaan tuulipuistohankkeeseen.

Kymenlaakson Sähköverkon alueelle on elokuun loppuun mennessä liitetty lähes 1 300 aurinkosähköjärjestelmää, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on noin 10 megawattituntia.

Konsernin tärkeisiin tunnuslukuihin liittyy myös omavaraisuusaste, joka on KSOY:llä noussut lähes kahdella prosentilla, viime vuoden 27,5:stä prosentista tämän vuoden 29,2 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut