Viihdekuorot vievät yleisön Lypasta maailmanmatkalle – Porvoolaisen Flamingon perustana ovat Hannu Kiiskin sovitukset

Kuvassa Flamingo vuosimallia 2021. Mukana on 12 laulajaa: Liisa Karlstedt, Paula Naumanen, Pirkko Männikkö, Tarja Pieninkeroinen, Soili Koskelainen, Tuula Latvala, Ari Kautto, Simo Venninen, Harry Andersson, Tapio Toivonen, Peter Henriksson ja Kari Mäenpää. Kari Mäenpää / Espressomedia

Samu Karvala

Porvoolainen lauluyhtye Flamingo ehti juhlia viisikymppisiään Muistojen bulevardin hengessä syksyllä 2019 ennen koronapandemian puhkeamista. Viihdekuoron jäsenet ovat joutuneet odottamaan pitkään pääsyä takaisin lavalle – paluukonsertti Finnair Singersin kanssa on päivätty ensi viikon sunnuntaiksi.

– Konsertissa on matkailuteema. Se keksittiin jo viime vuonna, kun matkustaminen normaaliin tapaan ei ollut mahdollista, Tuula Latvala Flamingosta kertoo.

Flamingon laajasta katalogista on siis valittu kappaleita, joissa lauletaan muun muassa Roomasta, Pariisista, Moskovasta, Saharasta, Jamaikasta ja Riosta. Soili Koskelainen keksi pyytää konserttiin mukaan vantaalaista Finnair Singers -naiskuoroa, jonka repertuaari tietenkin sopii teemaan paremmin kuin hyvin.

Flamingon 12 laulajasta kaksi on vaihtunut juhlakonsertin jälkeen. Uutena tenorina mukaan on tullut Simo Venninen ja bassoksi Peter Henriksson.

Henriksson on laulanut pitkään Porvoon mieslaulajissa. Hän liittyi mielellään myös Flamingoon, kun kutsu kävi.

– Mieskuoro laulaa voimalla, tässä on enemmän nyansseja, Henriksson arvioi.

Vaihtuvuus on vähäistä, kun kaikilla on niin kivaa.

Flamingossa kaikki ovat ”eturivin” laulajia, ja porukka on sen verran pieni, että uusien tulijoiden pitää olla hyviä ja sopivia.

Koronarajoitukset haittasivat suuresti kuoroharrastusta ja estivät konsertit, mutta flamingolaisten mukaan elpyminen näyttää tapahtuvan nopeasti.

– Eivät ihmiset ole koronan takia lopettaneet laulamista.

Flamingon historia on pitkä ja monivaiheinen. Ohjelmiston perustana ovat Keskuskoulun musiikinopettaja Hannu Kiiskin sovitukset viihdemusiikin klassikoista. Hän veti kaupungin ensimmäistä viihdekuoroa – kansalaisopiston Flamingos-kuoroa 1969–75. Se muuttui Partitaksi kun yhteys opistoon katkesi.

Flamingon ”poikasina” Porvoossa voidaan pitää muun muassa Runebergin torttuja, Nice Voicesia ja Lady Shavea. Flamingo alkoi toimia uudelleen viitisen vuotta sitten.

– Puolet meidän porukasta lauloi Kiiskin Partitassa jo 70–80-luvuilla. Vaihtuvuus on vähäistä, kun kaikilla on niin kivaa, Tapio Toivonen naurahtaa.

Paluukonsertin jälkeen alkaa kevätrapsodian suunnittelu.

– Harjoittelu on kivaa, mutta aina pitää olla tähtäimessä myös konsertti, jota varten harjoitellaan.

Lue lisää: Paluu muistojen bulevardille – porvoolainen musiikkielämä sai uutta potkua 50 vuotta sitten

Mikä?

Kuorokonsertti 24.10.

Lauluyhtye Flamingo ja Finnair Singers lennättävät yleisön ympäri maailman Lyceiparkens skolan salissa sunnuntaina 24.10. kello 16 alkaen.

Konsertissa istutaan väljästi pöydissä ja ohjelmassa on myös kahvitarjoilu.

Liput 15 euroa ovelta käteisellä tai ennakkoon kuoron jäseniltä.

Flamingoa säestää bändi, jossa soittavat Jorma Mikkeli, Daniel Iiskola, Jari Ravaska ja Lassi Hapuoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut