Rönnäs vaihtui Porvooseen – Outi ja Pekka Jyry luottavat kotiruokaan

Mansku 33:n sali on Outi Jyryn valtakuntaa. Hänellä ja kokkipuoliso Pekka Jyryllä on vuosikymmenten kokemus alalta, myös helsinkiläisistä huippuravintoloista. Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoon Mannerheiminkadun ja Sibeliuksenbulevardin kulmassa on avannut ovensa ravintola Mansku 33.

Yrittäjäpariskunta Outi ja Pekka Jyry asuu Isnäsissä. He pyörittivät Sea Golf Rönnäsin ravintolaa 13 vuoden ajan.

– Lopetimme siellä viime syksynä ja pidimme pienen hengähdystauon. Koko ajan katselimme kuitenkin sopivia paikkoja, kunnes tämä tuli tarjolle, Outi Jyry kertoo.

Aikanaan pitkään ABC:n käytössä ollut liiketila on 40 asiakaspaikallaan Jyryille juuri sopiva. Ravintola Mansku 33 työllistää heidän lisäkseen kolme henkilöä.

Pekka Jyry työskenteli 1980–90-luvuilla kokkina useissa helsinkiläisissä huippuravintoloissa. Outi Jyryllä on kovat meriitit hovimestarina ja tarjoilijana.

He tietävät Porvoon vahvan ravintolatarjonnan, mutta fine dining -yleisön sijaan Mansku 33 tavoittelee asiakkaiksi etenkin perheitä, omalla rahalla maksavia ja hyvän kotiruuan ystäviä.

Ravintolassa on tarjolla lounasbuffet joka päivä – viikonloppuisin vielä piirun verran tasokkaampi.

Tarjolla on toki pizzoja ja burgereita sekä panineja ja toasteja pienempään nälkään. Listalta löytyy myös klassikoita tyyliin wieninleike ja pippuripihvi.

Ravintola Mansku 33 avoinna osoitteessa Mannerheiminkatu 33, Porvoo ma–pe klo 9–20 ja la–su klo 12–20.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut