Jokikadulla saneerataan jätevesiviemäriä, työt haittaavat liikennettä ensi viikkoon asti

Jätevesiviemärin sukitus aiheuttaa höyryä Jokikadulla. Laura Heino

Inka Töyrylä

Jokikadulla saneerataan parhaillaan isoa jätevesiviemäriä. Työt liittyvät suunnitelmaan muuttaa Jokikadun Mannerheiminkadun ja Aleksanterinkadun välinen osuus pyöräkaduksi.

– Sinne on tulossa punainen asvaltti, mikä on erittäin kallis. Haluamme ennakoida ja varmistaa, ettei sen valmistumisen jälkeen tapahtuisi mitään putkirikkoja. Myöhemmin on tarkoitus uusia myös sadevesijohtoja, mutta sitä ei tehdä vielä tässä yhteydessä, kertoo Porvoon veden työpäällikkö Peter Ekstam.

Viemäri saneerataan koko Mannerheiminkadun ja Aleksanterinkadun väliseltä alueelta. Työt alkoivat maanantaina.

– Työt kestävät koko viikon – perjantaina siellä ei ehkä olla – ja jatkuvat vielä maanantaina ja tiistaina, Ekstam sanoo.

Saneeraustyöt haittaavat jonkin verran liikenteen sujuvuutta. Ekstam kehottaakin valitsemaan toisen reitin, mikäli mahdollista.

– Siellä on isoa kalustoa keskellä katua, mikä tekee kulkemisesta ahdasta.

Viemärityömaalta korkealla nouseva höyry on kiinnittänyt ohikulkijoiden huomion.

– Asennamme ikään kuin uuden putken vanhan sisälle sukittamalla. Höyry tulee siitä, kun putkeen asennettava, hartsilla kyllästetty huopasukka kovetetaan lämmön avulla, Ekstam selittää.

Jokikadun jätevesiviemäri on peräisin vuodelta 1974.

 – Se ei olisi välttämättä ihan vielä saneerausiässä, mutta pian se olisi edessä kuitenkin. Haluamme ennakoida, Ekstam sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut