Nuorisotilojen toiminta on palautunut Porvoossa lähes normaaliksi – korona toi mukanaan uusia toimintatapoja

Nuoret ovat löytäneet takaisin nuorisotiloille ja uusia kävijöitäkin on löytänyt paikalle. Outi Paappanen

Porvoon kaupungin nuorisotilojen toiminta on palautunut niin normaaliksi, kuin koronavirustilanne suinkin sallii.

– Vielä ei kaikkea voi tehdä, mutta ehkä taas kohta. Halu on ainakin suuri, sanoo nuorisotoimen päällikkö Nina Jorkama kaupungin tiedotteessa.

Hymy on ollut herkässä sen jälkeen, kun nuorisotilojen ovet voitiin elokuussa avata, sillä nuorisotilojen päätehtävä, nuorten tuominen yhteen saman katon alle, katosi.

Maskit, käsidesi, turvavälit ja nimilistojen kerääminen ovat edelleen toiminnassa läsnä, samoin huoli altistumisista.

– Ovien avaus on kuitenkin vaikuttanut niin työntekijöihin kuin nuoriinkin positiivisesti. Nuoret ovat hyvin löytäneet takaisin tiloille, myös paljon uusia kävijöitä on löytänyt paikalle. Jonkinlainen paluu normaaliin on rauhoittanut tekemistä, Gammelbackan nuorisotila Kertsin vastaava, nuorisotyöntekijä Miika Koistinen kertoo.

Korona-aika toi uusia työmuotoja perinteisten rinnalle. Nuorisotyössä on tehty aikaisempaa enemmän työtä jalkautuen ja digitaalisesti nuorten suosimissa ympäristöissä. Nuoria on tavattu pienryhmissä, heidän kanssaan on pelattu netissä, striimattu somessa, perustettu podcasteja ja luotu uusia tapoja olla yhteydessä ja yhdessä.

Nämä työmuodot jatkuvat myös tulevaisuudessa. Samalla alueellisen nuorisotyön ja nuorisotilatyön merkitystä painotetaan entisestään.

– Jatkamme tiivistä yhteistyötä koulujen ja nuorten verkostojen kanssa. Tulemme panostamaan kouluterveyskyselyssäkin esiin nousseisiin asioihin muun muassa yksinäisyyden, ahdistuneisuuden ja kiusaamisen ehkäisyyn sekä nuorten vapaa-ajan harrastamisen tukemiseen. Nuorilla on nyt tarve aikuisen tukeen, keskusteluun ja läsnäoloon, Jorkama toteaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut