Euroviisulegenda Johnny Logan konsertoi Porvoossa

Johnny Logan on tehnyt aikaisemminkin yhteistyötä Janniken kanssa. Niklas Rosström

Kolminkertainen Euroviisuvoittaja Johnny Logan esiintyy 15. joulukuuta Taidetehtaalla. Loganin kanssa lavalle nousevat tähtiviulisti Linda Lampenius ja suomalais-ruotsalainen Jannike.

Konsertissa on luvassa kaikkea Sibeliuksesta kuuluisiin joululauluihin sekä populaarimusiikkiin. Luonnollisesti mukana on joitakin Euroviisuhittejäkin.

Basistina ja kapellimestarina toimii porvoolainen Anssi Växby. Pianoa soittaa Mikael Svarvar ja kitaraa Janne Hyöty.

Samalla joulukonsepti Decemberkväll tekee paluun kahden vuoden tauon jälkeen. Niklas Rosström aloitti 2018 uuden joulukonsertin konseptin Helsingissä Kulttuuritalolla. Laajalle yleisölle tarjottiin ennen joulua konsertti, jossa kaikki aistit täytettiin joulumusiikilla, huumorilla, hiteillä ja pienillä yllätyksillä.

– Suuret amerikkalaiset TV-jouluohjelmat olivat silloin inspiraation lähde, Rosström kertoo.

Decemberkväll esitettiin Yle Fem:ssa, ja se on edelleen katsottavissa Yle Areenalla.

Tämän vuoden versio on edellistä akustisempi.

Artistit, kuten Peter Jöback, Tomas Ledin, Krista Siegfrids, gospelkuoro His Master´s Noise, Christoffer Strandberg, huumoriryhmä KAJ, Tika, Patrik Isaksson, Hans On The Bass, Jannike, Erik-André Hvidsten ja monet muut vaikuttivat monipuoliseen kokonaisuuteen.

Nyt projekti palaa uudessa, hieman erilaisessa muodossa kahdella alueellisella konsertilla. Porvoon lisäksi Logan esiintyy Tammisaaressa 14. joulukuuta.

– Monet kuulivat konsertista ja tiedustelivat mahdollisesta kiertueesta muualla kuin Helsingissä, Rosström kertoo.

Tämän vuoden versio on edellistä akustisempi, tunnelmallisempi ja kauniimpi kokonaisuus.

Johnny Logan muistetaan miehenä, joka onnistui voittamaan Eurovision laulukilpailun kolme kertaa, kahdesti solistina kappaleilla What´s another year vuonna 1980 ja Hold me now vuonna 1987 sekä lauluntekijänä Linda Martinille kappaleella Why me vuonna 1992.

Mr. Eurovisioniksikin kutsuttu irlantilainen Logan on tehnyt monipuolisen uran. Hän on julkaissut yli kaksikymmentä albumia, irlantilaisesta kansanmusiikista ja omista kappaleistaan aina TV-melodioihin.

Logan on myynyt yli kolme miljoonaa levyä ja kiertää edelleen maailmaa yhtyeensä kanssa sekä vierailevana solistina. Kesällä hän esiintyi Janniken kanssa Vaasassa ja Degerbyn sikajuhlissa. Single Just one Look, kappale, jonka hän on tehnyt Janniken kanssa on ollut soittolistoilla Ylen radio Vegassa sekä Radio Suomessa.

Ympäri maailmaa solistina, konserttimestarina ja kamarimuusikkona kiertänyt Linda Lampenius asuu yhä Tukholmassa, mutta vierailee usein Suomessa Itä-Uudellamaalla sijaitsevalla kesämökillään.

Parhaillaan hän on esillä nyt lokakuussa ilmestyvän omaelämänkertansa Kesytön Elämäni tiimoilta.

Jannike Sandström on solisti sekä suomalaisen Lucia-kuoron kapellimestari. Janniken seuraava single Burning for you julkaistaan 19. marraskuuta.

Decemberkväll

Decemberkväll-konsertti Porvoon Taidetehtaalla 15. joulukuuta.

Konsertissa esiintyvät Johnny Logan, Linda Lampenius ja Jannike.

Konsertti alkaa kello 19 ja kestää puolitoista tuntia.

Lippuja on jo saatavilla osoitteesta www.lippu.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut