Porvoolaiskoululaisten syyslomaviikko on täynnä tekemistä – luvassa on lomaleffoja, kiipeilyä, retkiä, liikuntaa, pelaamista läpi yön...

Syyslomalla voi käydä vaikkapa Grottanissa kiipeilemässä. Kiipeilykeskus on syyslomaviikolla auki laajennetuin aukioloin joka päivä. Outi Paappanen

Porvoossa vietetään koululaisten syyslomaa koko ensi viikon ajan. Kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestävät tekemistä joka päivälle.

Tarjolla on sekä maksutonta että maksullista puuhaa.

– Joihinkin toimintoihin on pitänyt ilmoittautua etukäteen, mutta vielä ei ole ollenkaan myöhäistä. Mukaan mahtuu vielä, nuorisotyöntekijä Merja Sevilä rohkaisee.

Koko syyslomaohjelma ja ilmoittautumistiedot löytyvät osoitteesta www.porvoo.fi/syysloma.

Perinteeksi muodostuneet lomaleffat koululaisille järjestetään tuttuun tapaan BioRexissä tiistaina. Ohjelmistossa ovat elokuvat The Boss Baby: Perhebisnes sekä Marvelin uutuus Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Liikuntapalvelut tarjoaa muun muassa perinteisen liikuntaleirin lisäksi tutustumista boulder-kiipeilyyn kiipeilykeskus Grottanissa tiistaina padeliin Baller Padel Porvoossa keskiviikkona ja torstaina. Torstaina toteutetaan myös Heijastinseikkailu kello 19–20.30. Joonaanmäen maastoon on piilotettu rasteja ja mukavia yllätyksiä. Lähtöpaikka on urheiluhallin yläparkkipaikalla ja oma taskulamppu kannattaa ottaa mukaan.

Nuorisotilat ovat myös syyslomalla. Tavanomaisen toiminnan lisäksi tiistaina on tarjolla koko perheelle kiipeilyä Kertsissä sekä Zentran musiikkihuone Soundin avoimet ovet kello 12–18.

Torstaina 21.10. Zentran Montussa järjestetään syysloman lanit. Laneilla 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat pääsevät pelaamaan koko yön. Perjantaina Zentrassa järjestetään rap-ilta. Konsertti on ikärajaton, alle 13-vuotiaat pääsevät mukaan aikuisen seurassa. Esiintymässä on muun muassa nuori porvoolaisräppäri Lahti.

Nuorisopalvelut järjestävät myös sateenkaariteemaisen leirin Anjalan nuorisokeskuksessa 13–17-vuotiaille nuorille seksuaalisuuteen ja sukupuoleen katsomatta.

Torstaina palloillaan kello 10–11.30, jolloin Kokonhallilla voi kokeilla erilaisia pallopelejä sählystä pickleballiin. Perjantaina Kokonhallilla toteutetaan kello 10–12 liikuntamaa, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia välineitä ja telineitä valvotusti, mutta ei ohjatusti. Alle 7-vuotiaat tarvitsevat sekä palloilumaahan että liikuntamaahan aikuisen mukaansa.

Nuorisojäähallissa on yleisöluistelua maanantaista perjantaihin joka aamu kello 8–10.

Runebergin kodissa on keskiviikosta perjantaihin kello 10–16 paljon omatoimista tekemistä lapsiperheille. Runopajassa voi muodostaa omia runoja Runebergien hengessä. Lisäksi lapsille on omatoimisia tehtäväkierroksia museossa. Alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta museoon.

Lisäksi syyslomalla kannattaa käydä tutustumassa Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut