Linnankoski-mitalit Keth Strömdahlille ja Jukka-Pekka Ujulalle – yhteisöllisyys nousi keskiöön Porvoossa pidetyssä juhlassa

Askolan kirjastonjohtaja Keth Strömdahl ja Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula palkittiin Linnankoski-mitaleilla Linnankoski-seuran 125-vuotismatineassa torstai-iltana.

Kiitospuheissaan Strömdahl ja Ujula nostivat esiin yhteisöllisyyden. Konkreettisena esimerkkinä Strömdahl oli ottanut mukaansa yhteisövirkkauksessa syntyneen kirjallisen peiton, jonka aiheena oli Johannes Linnankosken ehkä tunnetuimman teoksen, Laulu tulipunaisesta kukasta -kirjan naiset.

– Linnankosken työ täydentyy yhä uusilla näkökulmilla, hän arvioi ja jatkoi Linnankosken kuvan täydentyvän nykyajassa naisnäkökulmalla.

Ujula puolestaan aprikoi, että nyt jos koskaan kaikki kaipaavat yhteisöllistä näkökulmaa. Hän katsoi saamansa tunnustuksen kuuluvan myös kaupungin koko henkilöstölle ja porvoolaisille.

– Kieli ja kirjallinen teksti on äärimmäisen tärkeä asia. Miten se saadaan kantamaan digitaalisessa ajassa? Tietoa on, mutta onko se johtanut jopa sivistyksen laskuun, hän kysyi.

Seuran sääntöjen mukaan mitalit myönnetään sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, jonka aikaansaannokset tieteen, taiteen, kirjallisuuden, talouselämän tai uusmaalaisen kotiseututyön alalla ansaitsevat julkista tunnustusta.

Toimitaan yhteisön hyväksi tavoitteena yhteinen hyvä.

Erkki Toivanen, Linnankoski-seuran pj

– Kokemukseni mukaan molemmat ovat aina valmiina kuin Melperi sotaan, vaikkakin ihan rauhan töihin tässä kontekstissa. Toimitaan altruistisesti yhteisön hyväksi tavoitteena yhteinen hyvä, seuran puheenjohtaja Erkki Toivanen kuvaili juhlapuheessaan.

Strömdahl (FM) on yrittäjä, kirjailija, monipuolinen kulttuurituottaja ja kulttuuripersoona. Hän on toiminut projektipäällikkönä Posintrassa, toimittajana Ylellä ja lehdistössä ja on Porvoon auktorisoitu opas.

Ujula on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden maisteri. Kaupungin henkilöstön mukaan Ujulaa pidetään yleisesti oikeudenmukaisena, kuuntelevana ja taitavana johtajana.

– Meiltä edellytetään valveutuneisuutta ja kykyä erottaa totuudenmukainen tieto väärästä ja yksipuolisesta. Linnankoski oli intohimoinen valistaja, joka otti asioista selvää tosiasioiden pohjalta, Toivanen kiteytti.

Matinea oli osa Porvoo 675-juhlavuoden ja 75-vuotiaan Porvoon Mieslaulajien ohjelmaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut