Koululaiset ja opiskelijat saavat vihdoin luopua maskeista syysloman jälkeen Porvoossa

Kouluissa ja oppilaitoksissa ei tarvitse käyttää maskeja enää syysloman jälkeen.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi asiasta perjantaina.

Taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n uudet suositukset ja ohjeet. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tehnyt vastaavan sisältöisen päätöksen.

Maskivelvoite poistuu myös varhaiskasvatuksen ja koulujen opetus- ja muun henkilöstön osalta.

– On kuitenkin syytä muistaa, että koronavirusta liikkuu yhä väestössä. Ja vaikka suositus päättyy, suosittelemme edelleen vahvasti käyttämään kasvomaskia myös kouluissa ja oppilaitoksissa tilanteissa, joissa sisätiloissa on paljon ihmisiä ja etäisyyttä on vaikea pitää. Tämä on erityisen suositeltavaa silloin, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa. Kasvomaskia käyttämällä suojaamme toisiamme ja itseämme, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Maskien käyttö on edelleen mahdollista ja sallittua kouluissa ja oppilaitoksissa, ja niitä on kaikille tarjolla. Hyvää käsihygieniaa on noudattava edelleen.

– Tartuntamäärien äkillisesti lisääntyessä yksittäisessä koulussa tai oppilaitoksessa voi olla perusteltua suositella maskin käyttöä, kunnes tilanne rauhoittuu, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa kaupungin tiedotteessa.

Tällä hetkellä 66,8 prosenttia porvoolaisista on saanut koronaviruksen kakkosannoksen. Nuorista, 16–19-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on ottanut 80,8 prosenttia ja toisen 68,0 prosenttia.

– Nuoret ovat todella hienosti käyneet ottamassa ensimmäisen koronavirusrokotteen, ja on tärkeää, että he ottavat myös kakkosannoksen. Maskisuosituksen poistuessa kouluista ja oppilaitoksista olisi hyvä, että rokotuskattavuus nuorten ikäryhmissä olisi mahdollisimman suuri, Silvennoinen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Koronarokotukset jatkuvat Näsin terveysasemalla (Askolinintie 1). Rokotuksia annetaan ajanvarauksella tai walk in -rokotuksina. Seuraavat walk in -rokotuspäivät ovat lauantai 16. lokakuuta kello 9–15, keskiviikko 27. lokakuuta kello 16–19.30 ja lauantai 30. lokakuuta kello 9–15.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut