”Ainoa mikä estää elämästä unelmien elämää, olet sinä itse” – Asiantuntijat etsivät Porvoossa koko viikon hyvinvoinnin ja henkisen kasvun salaisuuksia

Porvoossa toimiva Aatos Café juhlii kolmivuotista taivaltaan viikon mittaisella festivaalilla, joka keskittyy niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin. Tapahtuman järjestäjä, yrittäjä Laura Karlsson iloitsee siitä, että hän on saanut maanantaina 18. lokakuuta alkavaan tapahtumaan nimekkään ja kiinnostavan esiintyjäkaartin.

– Olemme onnellisia, että olemme ylipäätänsä vielä hengissä kaiken tämän koronakoettelemuksen jälkeen. Ei tämä meillekään ihan helppoa ole ollut. Olemme myös todella onnellisia kun nyt näyttää siltä, että rajoitukset alkavat poistua.

Synttärifestivaaliviikolla tiedossa on hyvinvointia, henkistä kasvua ja hyvää fiilistä. Karlsson itse ohjaa lauantaina kehollisen tietoisuuden joogaa sekä sunnuntaina 5–9-vuotiaille lapsille tarkoitetun satujoogahetken.

– Minulle on ihan ammattimaisestikin ohjeistettu, että kannattaa järjestää sellaiset festivaalit, joihin tahtoisi itsekin osallistua, Karlsson kertoo.

Ensimmäinen esiintyjä maanantaina on Karita Aaltonen, joka alustaa maanantaina teemalla Uskalla loistaa. Hän on tamperelainen hyvinvointikouluttaja, joka sairastui vakavaan aivosyöpään kymmenisen vuotta sitten. Hänelle annettiin tuolloin vain vuosi elinaikaa, mutta lääkäreiden ihmetykseksi hän selvisi siitä. Hänen lääkärinsä sanoi hänelle kannustaen: ”En tiedä, mitä teet, mutta jatka sitä, mitä teet.”

– Puhun luennollani kaikesta siitä, mikä on auttanut minua parantumaan. Tuon iloa ja positiivisuutta, Aaltonen kertoo.

Hän voi kertomansa mukaan hyvin ja elää arvojensa mukaista elämää. Hänen kohdallaan suurin apu löytyi omasta sisimmästä.

– Minulla on kaikki muuttunut. Teen ihan sitä täydellistä elämäntehtävääni. Se syöpä muutti kaiken, ja toi paljon hyvää minulle. Nyt elän arvojeni mukaista elämää, ja teen unelmatyötä. Työni ei voisi tästä enää paremmaksi mennä, kaikki on niin hyvin, hän kiittelee.

Aaltonen on kertonut tarinansa Uskalla parantua -kirjassaan. Häneltä on tulossa uusi kirja Valon vuosi marraskuussa.

Tiistaina 19. lokakuuta puhuu Tara Lange, joka tarjoaa itsetuntemusta ja suuntaa arkkityyppien avulla. Hän muun muassa tiedustelee, oletko viaton haaveilija vai suorapuheinen soturi?

Keskiviikkona on Teemu Syrjälän vuoro. Hänen aiheenaan on pohtia, mikä on luonnollisin versio sinusta.

Torstaina Sohvi Nyman puhuu otsikolla Olet ihana. Hän kysyy, haluatko saada lisää rohkeutta olla oma itsesi?

– Ainoa, mikä sinua voi estää tuntemasta itseäsi ihanaksi tai elämästä unelmien elämää olet sinä itse, Nyman sanoo.

Perjantaina on vuorossa Kimmo Takanen ja Sisäisen lapsen vapauttamisseremonia

Tunnelukot estävät ihmistä elämästä täysillä. Niiden ei kuitenkaan tarvitse antaa pilata elämää, koska niitä voi työstää monin eri tavoin.

Takanen on kirjoittanut muun muassa suuren suosion saavuttaneen teoksen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta.

Lauantaina aamupäivällä on Laura Karlssonin ohjaama kehollisen tietoisuuden jooga ja iltapäivällä Kylli Kukk ja Chakra Groove. Kylli Kukk on fysioterapeutti, joogaopettaja ja Joogakoulu Shantin omistaja.

Sunnuntaina on vielä satujoogaa lapsille ja Johanna Rajamäen äänimatka rentoutumiseen kristallimaljojen harmonisten äänten saattelemana. Äänimaljarentoutus on tarkoitettu kaikille ja aiempaa kokemusta ei tarvita.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut