Yli 10 000 perhosen tiedot verkkoon – Porvoon museon luonnontieteellisestä kokoelmasta osa nähtäville

Porvoossa toimi erillinen luonnonhistoriallinen museo vuoteen 2009 asti. Sen kokoelmista suurin osa siirtyi Porvoon museon haltuun. Arkisto / Samu Karvala

Porvoon museo on julkaissut luonnontieteellisistä kokoelmistaan ensimmäisen tietopaketin, johon on tallennettu yli 10 000:n perhosen tiedot. Siihen on luetteloitu noin 20 prosenttia museon luonnontieteellisistä kokoelmista ja luettelointityö jatkuu edelleen.

Museon tiedotteen mukaan perhoskokoelma löytyy Suomen Lajitietokeskuksen sivuilta. Julkinen sivusto mahdollistaa asiasta kiinnostuneille omaehtoisen tutkimisen ja tiedostojen selailun, ja näin ollen ei välttämättä enää tarvitse tehdä tietopyyntöjä henkilökohtaisesti.

Porvoon museolla on noin 50 000 objektin luonnontieteellinen kokoelma, joista varhaisimmat ovat 1800-luvun loppupuolelta. Porvoossahan toimi vuoteen 2009 asti luonnonhistoriallinen museo.

Suomen lajitietokeskuksen toimintaa ohjaa Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo. Lajitietokeskuksen sivuilla on julkaistu noin 40 000 lajin ja lähes 39 miljoonan näytteen tiedot.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut