Itäisen Pitkäkadun urakasta sovittu – "Rakennetaan A-yhtiöiden vihrein kiinteistö"

A-yhtiöt on käynnistänyt peruskorjaus- ja uudisrakennusprojektinsa Porvoon Myllymäellä. Peruskorjattavien talojen asukkaat joutuvat jättämään kotinsa urakan ajaksi. Tanja Kuisma

Porvoon Myllymäellä sijaitsevan Itäisen Pitkäkatu 25:n uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeen urakkasopimukset on allekirjoitettu. A-yhtiöiden tiedotteen mukaan kokonaisvastuulliseksi rakennusurakoitsijaksi on valittu OMA Rakennus Oy.

Tiedotteen mukaan kohteeseen rakennetaan A-yhtiöiden vihrein kiinteistö – yksi Porvoon energiatehokkaimmista asuinkiinteistöistä.

– 17 uuden passiivirivitaloasunnon kohde käyttää lähes ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Taloon asennetaan maalämpöjärjestelmä ja aurinkoenergian keräimet.

Uudisrakennuksen lisäksi kohteen nykyiset rivitalot peruskorjataan ja kiinteistön energiatehokkuuden odotetaan paranevan jopa 70 prosenttia.

A-yhtiöiden mukaan vuokra-asunnot varustetaan automaattisella paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmällä ja niistä rakennetaan esteettömiä.

Lue lisää: Myllymäen rivitalojen 20 asukkaalle tuli lähtö kodeistaan – A-yhtiöt rakentaa puistoon luhtitalon ja saneeraa kolme rivitaloa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut