Influenssarokotukset käynnistyvät Porvoossa marraskuun alussa – "Ajanvarauksella vältämme suurten väkijoukkojen kerääntymisen"

Influenssarokotteita saa julkisen terveydenhuollon puolelta marraskuun alussa. Kuvituskuva. Tuire Punkki

Rokotukset kausi-influenssaa vastaan käynnistyvät Porvoossa 9. marraskuuta. Influenssarokotuksiin voi varata aikaa julkiselle puolelle perjantaina 29. lokakuuta kello 10 alkaen.

Aikuisten rokotukset järjestetään Näsin terveyskeskuksessa.

Rokotusajat varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Influenssarokotusajan voi varata myös puhelimitse jättämällä soittopyynnön numeroon 040 145 5000. Takaisinsoitto tulee viimeistään viikon sisällä ruuhkasta riippuen. Yksi soittopyyntö riittää.

– Rokottaessamme ajanvarauksella vältämme suurten väkijoukkojen kerääntymisen rokotustilaisuuksiin, eikä jonotusaika muodostu rokotukseen tulevalle niin pitkäksi, sanoo osastonhoitaja Jaana Pietiläinen tiedotteessa.

Jos on saanut koronarokotuksen, voi ottaa influenssarokotuksen milloin tahansa.

Influenssarokote on maksuton riskiryhmään kuuluville, kuten alle 7-vuotiaille lapsille, 65 vuotta täyttäneille ja sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluville.

Nykyisin myös vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiirille rokote on ilmainen.

Kausi-influenssa on viruksen aiheuttama hengitystietulehdus, johon antibiootit eivät tehoa. Terveillä työikäisillä ihmisillä kausi-influenssa paranee yleensä kotihoidolla. Joillakin ihmisillä on kuitenkin suurempi riski saada vaikea tauti.

Vaikea kausi-influenssa on raju, se vie nopeasti huonoon kuntoon ja saattaa johtaa sairaalahoitoon. Influenssaan voi liittyä influenssaviruksen aiheuttama keuhkokuume tai bakteerin aiheuttamia jälkitauteja, muun muassa keuhkoputkentulehdus ja poskionteloiden tulehdus.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos influenssan kuitenkin saa, on tauti rokotetulla yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut