Porvoo asetti Glückaufille toimintakiellon – "Pumppu on ainoa varma tapa torjua jäteveden tulviminen sisälle"

Ympäristöterveysjaosto päätti keskeyttää Glückaufin toiminnan elintarvikehuoneistona. Ravintolalla ei ole aikomustakaan avata portteja asiakkaille ennen ensi kevättä. Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoon ympäristöterveysjaosto päätti tiistai-illan kokouksessaan keskeyttää ravintolalaiva Glückaufin toiminnan elintarvikehuoneistona määräyksen noudattamisen laiminlyönnin vuoksi. Päätöksen mukaan toimintaa ei saa aloittaa ennen kuin jätevesien nousu elintarviketiloihin on estetty ja vaaditut rakenteelliset muutokset ravintolatiloihin on tehty.

Ravintola on kiinni ensi kevääseen asti, joten akuutteja käytännön vaikutuksia päätöksellä ei ole.

Ravintolayrittäjä Juha Seipäjärvi piti toiminnan keskeytysesitystä rajuna, vaatimusta jätevesipumpusta kohtuuttomana ja heihin kohdistuvia vaatimuksia muutenkin epäoikeudenmukaisina (UM 16.10.)

Porvoon ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiaisen mukaan Glückaufilta edellytetään jätevesijärjestelmän korjaamista, koska vuoden takaisella tarkastuksella havaittiin jäteveden tulvivan viemäreistä ravintolan sisätiloihin ja samalla kävi myös ilmi, että ongelma toistuu aina kun sataa voimakkaammin.

– Asiantuntijalausunnon perusteella pumppu on ainoa varma tapa torjua jäteveden tulviminen sisälle eikä pelkkää venttiilin vaihtoa voi pitää riittävänä, Tiainen kommentoi.

Pumppu ei kuitenkaan ole itsessään velvoite.

– Jos jollain LVI-asiantuntijalla on esittää muu toimiva keino estää jäteveden tulviminen viemäreistä sateiden aikana ravintolatiloihin, niin sitäkin voidaan harkita.

Muissa rantaravintoloissa vastaavaa ongelmaa ei Tiaisen mukaan ole tullut valvonnassa esiin.

– Jos samanlainen elintarvikelain vastaisuus todettaisiin jossain muussa elintarvikehuoneistossa, tekisimme samat toimenpiteet.

Jätevesikysymys on Tiaisen mukaan ehdottomasti korjattava, mutta myös ravintolatilojen rakenteelliset puutteet on korjattava riittävällä tavalla.

Lue lisää: Glückaufia uhkaa toimintakielto – Yrittäjän mukaan viranomaisesitys on raju

Lue lisää: Porvoolainen rantaravintola sai viranomaisilta pitkän korjauslistan – Yrittäjä Juha Seipäjärven mukaan valtaosa niistä on tehty

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut