Kolmas koronavirusrokote laajenee Porvoossa koskemaan 60 vuotta täyttäneitä, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvia ja riskiryhmiin kuuluvia

Kuvituskuva. Teppo Komulainen

Kolmas koronavirusrokote laajenee Porvoossa koskemaan 60 vuotta täyttäneitä, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvia ja riskiryhmiin kuuluvia.

THL on suositellut, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan seuraaville kohderyhmille: kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2.

Nyt kyseessä oleviin ryhmiin kuuluvat voivat valitettavasti varata kolmannen rokotusajan tällä hetkellä ainoastaan puhelimitse numerossa 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa, kaupunki neuvoo tiedotteessa.

Muiden rokotusryhmien kohdalla sähköinen ajanvaraus toimii normaalisti osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Porvoossa koronarokotukset jatkuvat viikolla 43. Koronarokotukset annetaan Näsin terveysasemalla, Askolinintie 1. Paikalle kannattaa saapua aikaisintaan 5–10 minuuttia ennen rokotusaikaa.

Palvelutaloissa ja kuntoutusosastoilla kolmas rokote annetaan ilman ajanvarausta.

Ethän tule liian aikaisin rokotuspaikalle – vältetään turha jonotus.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Kolmansissa annoksissa hyödynnetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta.

Lisäksi THL on suositellut, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat sairastaneet koronavirustaudin sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen.

Toinen rokoteannos voidaan tarjota aikaisintaan kuusi kuukautta joko tartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, riippuen kumpi on ollut viimeisin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut