Porvoossa alkaa uusien omakotitonttien tarjouskilpailu – tontti-info Kunnantalolla ja tarjoukset ePorvoon kautta

Olisiko nyt aika rakennuttaa se unelmien omakotitalo? Uusia tontteja on Porvoossa tulossa myyntiin. Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Porvoossa alkaa uusien omakotitonttien tarjouskilpailu maanantaina 25. lokakuuta. Tontteja on tarjolla muun muassa Haikkoossa, Keijukaispolulla ja Kevätlaaksossa.

Kaikilla Porvoon kaupungin tonteista kiinnostuneilla on tilaisuus tulla tontti-infoon esittämään kysymyksiä omakotitonteista. Mikäli kaavamerkinnät tai rakennusmääräykset tuntuvat hankalilta, tontti-info on oiva tilaisuus saada niihin selvyyttä. Tontti-infossa voi saada lisätietoja ja opastusta tonttien hakemiseen ja rakentamiseen.  

Kaikille avoin tontti-info on Kunnantalolla keskiviikkona 27. lokakuuta kello 17–19. Paikalla ovat rakennusvalvonnan, kaupunkisuunnittelun ja tontinluovutuksen asiantuntijat.

Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla osoitteeseen kiinteisto.mittaus@porvoo.fi. Ilmoitattehan samalla, montako teitä tulee ja mihin aikaan arvioitte tulevanne. Tontti-infoon löydät menemällä Kunnantaloon osoitteeseen Rihkamakatu 7, B-rappu, 3. kerros, 06100 Porvoo. 

Porvoo myy 21 tonttia, jotka luovutetaan tarjousten perusteella. Suurin osa tonteista sijaitsee ensimmäistä kertaa myyntiin tulevalla Haikkoonlammen omakotialueella. Lisäksi tontteja luovutetaan Keijukaispolun varrelta, Mansikkaniitystä, Länsi-Haikkoosta, ja Kevätlaaksosta. 

Lisäksi kaupungilla on jatkuvasti tarjolla kiinteään hintaan luovutettavia tontteja, jotka luovutetaan ensimmäiselle hakijalle. Kiinteähintaisia tontteja voi ostamisen sijasta myös vuokrata. 

Tonttien kysyntä on ollut hyvin vilkasta menneen vuoden aikana. Tällä hetkellä kaupungilla on vapaana 14 kiinteähintaista tonttia Kerkkoon ja Hinthaaran maalaismaisemissa. Muiltakin alueilta tontteja kuitenkin vapautuu tasaisin väliajoin, joten tontinhakijoiden kannattaa seurata kaupungin nettisivuja.

– Nettisivuille julkaistaan etukäteen tieto, milloin uusia tontteja on tulossa. Jos itseään kiinnostava tontti vapautuu, sitä kannattaa hakea samana päivänä, sillä viime aikoina lähes kaikki vapautuneet tontit on varattu ensimmäisenä päivänä, maankäyttöinsinööri Karin Kolis kertoo.

Omakotitontteja luovutetaan sekä yksityishenkilöille että ammattirakentajille. 

Tarjoukset ja hakemukset jätetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti Porvoon kaupungin ePorvoon -verkkoasiointipalvelun kautta.

Tarjousten jättöaika päättyy maanantaina 15. marraskuuta 2021. Kiinteähintaisia tontteja voi hakea jatkuvasti ja ne luovutetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Lisätietoa tonteista, niiden koosta, hinnoista, hakuohjeista ja rakennustapaohjeista sekä kyseessä olevan alueen asemakaavasta löytyy: www.porvoo.fi/tontit. 

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut