Näsin marketin pihaan uusi automaattiasema – Rakentaminen alkaa ensi viikolla

Näsin ABC ei saanut jatkaa polttonesteiden myyntiä, koska asema sijaitsee ykkösluokan pohjavesialueella. Varuboden-Osla rakentaa nyt korvaavan automaattiaseman Näsin S-marketin pihaan. Arkisto / Juha Perämäki

Osuuskauppa Varuboden-Osla (VBO) tiedotti torstai-iltapäivänä aloittavansa uuden ABC-automaattiaseman rakentamisen S-market Näsin parkkipaikalle. Rakentaminen alkaa lokakuun viimeisellä viikolla.

Tiedotteen mukaan automaattiasema on varustettu kuudella tankkauspisteellä. Sieltä voi bensiinin lisäksi tankata Smart Dieseliä ja uutta täysin uusiutuvaa Nero Dieseliä. VBO:n mukaan Nero Diesel vähentää koko elinkaarensa aikana kasvihuonepäästöjä jopa yli 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

– Olemme todella iloisia, että olemme nyt saaneet luvan rakentaa uuden automaattiaseman S-marketin yhteyteen. Tavoitteenamme on avata asema ensi vuoden alussa, VBO:n toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku sanoo tiedotteessa.

ABC Deli Näsi jatkaa polttoaineiden myyntiä toistaiseksi, mutta se loppuu viimeistään, kun uusi automaattiasema valmistuu. Varuboden-Osla selvittää vielä mahdollisuutta jatkaa autopesutoimintaa Näsintien varressa.

S-market Näsiin avataan vuoden 2022 alkupuolella myös uuden ABC-konseptin mukainen sähköautojen latausasema.

– Haluamme vastata lisääntyneeseen kysyntään. Uudella latausasemalla on mahdollista ladata peräti kahdeksaa autoa kerralla, koska asemalle tulee neljä peruslatauspistettä ja neljä teholatauspistettä, Mikko Ala-Huikku kertoo.

Lue lisää: Näsin ABC:n loppu lähestyy – Porvoon ympäristönsuojelu on aloittamassa toimet toiminnan lopettamiseksi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut