Vesi nousemassa Jokikadulle Porvoon keskustassa – Pelastuslaitos selvinnyt toistaiseksi vähillä tehtävillä

Merivesi oli kello 10 aikaan noussut Porvoossa rantapromenadille ja saattaa hyvinkin nousta edelleen Jokikadulle. Samu Karvala

Samu Karvala

Myrskylukemiin noussut kova länsituuli on aamupäivään kello 10:een mennessä nostanut odotetusti meriveden korkeutta Suomenlahdella. Porvoonjoessa kaupunkikeskustan kohdalla vesi on jo vallannut kävelysillan kupeessa rantapromenadin ja se noussee edelleen Jokikadulle.

Alavat maat Jokikadun eteläpäässä, Rantakadulla, Sakta Fartenissa, Sikosaarentiellä ja länsirannalla joutuvat nekin tuttuun tapaan meriveden valtaamiksi.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Petri Lyttisen mukaan kello 10:een mennessä on ollut vasta muutamia vahingontorjuntatehtäviä. Niissä kyse on ollut lähinnä tuulen kaatamista puista, liikenteelle haittaa oli aiheutunut jo Emäsalossa.

Ilmatieteen laitos on ennustanut Suomenlahdelle 21–23 metriä sekunnissa puhaltavia myrskytuulia, joten vahinkoja voi perjantain aikana tulla runsaastikin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut