Syysmyrsky laantui iltaa kohden Porvoossa – "On siitä jo jonkun aikaa, kun vesi on noussut näin nopeasti ja näin paljon"

Porvoon kaupunki on ottanut syksyn aikana käyttöön uusia tulvapuomeja, joilla katuja voidaan tarvittaessa sulkea nopeasti veden noustessa Porvoonjoessa. Samu Karvala

Anniina Hamunen

Ilmatieteen laitos oli ennustanut puhaltavia myrskytuulia koko päiväksi, joten pelastuslaitoksessa oli varauduttu siihen, että vahinkoja voi tulla runsaastikin. Loppupäivä meni kuitenkin rauhallisesti.

– Yllättävän rauhallista on ollut. Tuulen piti voimistua iltaa myöten, mutta nythän se on laantunut ja vesikin taitaa olla laskussa, päivystävä palomestari Petri Lyttinen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta totesi illalla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan meriveden korkeus oli Porvoossa perjantaina kello 10–13 välisenä aikana noin metrin keskimääräistä korkeammalla. Syynä oli myrskylukemiin noussut kova länsituuli, joka puhalsi Suomenlahdella 21–23 metriä sekunnissa.

– On siitä jo jonkun aikaa, kun vesi on noussut näin nopeasti ja näin paljon. Oli kuitenkin ilmeisesti toista metriä yli normaalin. Muuten myrskyvahingot puuskien lukemiin nähden ihan normaalit, Lyttinen arvioi.

Lue myös: Vesi nousemassa Jokikadulle Porvoon keskustassa – Pelastuslaitos selvinnyt toistaiseksi vähillä tehtävillä

Syysmyrsky työllisti Itä-Uudenmaan pelastuslaitosta perjantaina iltapäivällä Porvoossa, Askolassa ja Loviisassa. Niissä kyse on ollut lähinnä tuulen kaatamista puista. Suuremmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Tolkkisten satama-alueella pelastuslaitos järjesti liikenteelle kiertotien tyhjillään olevan makasiinirakennuksen kattopeltien irtoamisvaaran vuoksi. Irrotessaan kattopellit olisivat voineet aiheuttaa vaaraa. Kattopellit pysyivät kuitenkin paikallaan kovista tuulenpuuskista huolimatta.

Lue myös: Porvoonjoen ei pitäisi nousta enää juuri enempää – Rantakadulla tulvapuomeja, minigolf-alue täysin veden vallassa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut