Kevätkummussa puukolla uhkailleet ryöstäjät jäivät vihdoin kiinni

Kuvituskuva. Tuija Manninen

Perjantai-iltana Kevätkummussa nuorten kimppuun käyneet ryöstäjät ovat jääneet kiinni.

Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan kolme miestä vei puukolla uhkaamalla omaisuutta kolmelta 15-vuotiaalta pojalta. Ryöstö tapahtui Kevätkummun ostoskeskuksen takana kulkevalla hiekkatiellä.

– Poliisi on saanut keskiviikkona selvitettyä epäiltyjen henkilöllisyydet ja asian esitutkinta jatkuu, sanoo rikoskomisario Leif Malmberg.

15-vuotiaat pojat kertoivat ryöstäjien pukeutuneen tummiin vaatteisiin ja kasvot peittäviin huppuihin. Poikien vanhemmat tekivät asiasta heti perjantaiyönä ilmoituksen poliisille ja lisäksi Anne Nord kertoi tapahtuneesta Facebookissa.

– Olen saanut sitä kautta paljon yhteydenottoja ja asia lähti selviämään, Nord kertoo.

Vaikka saaliiksi saadun omaisuuden arvo oli vähäinen, määritellään tapaus rikoslaissa ryöstöksi eikä varkaudeksi.

– Ryöstöstä on kysymys, kun anastetaan tai otetaan luvattomasti haltuun toisen irtainta omaisuutta käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai uhkaamalla välittömästi käyttää sitä, Malmberg sanoo.

Tapaus on puhuttanut alueella asuvia.

– Olen kuullut, että muitakin nuoria olisi uhkailtu. Toivottavasti tilanne nyt rauhoittuu ja kaikki saavat kulkea Kevätkummussa rauhassa, Nord sanoo.

Kommandopipoihin pukeutunut kolmikko ryösti 15-vuotiaat Porvoon Kevätkummussa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut