Budjettiehdotus: Porvoon seurakuntayhtymä investoi Näsinmäen hautausmaalle, myös tuomiokirkon kellotapuli ja seurakuntakeskuksen vesikatto korjataan

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan torstaina lähettää toiminta- ja taloussuunnitelman seurakuntaneuvostoille lausuntoja varten, Porvoon seurakuntayhtymä kertoo tiedotteessaan.

Vuoden 2022 talousarvion alijäämä on 0,7 miljoonaa euroa. Alijäämä katetaan aikaisempien vuosien ylijäämällä. Vuoden 2020 tilinpäätös oli hieman ylijäämäinen.

─ Meidän täytyy jatkuvasti työskennellä talouden tasapainottamiseksi. Pienentyneen jäsenmäärän myötä myös kirkollisverotulot vähenevät. Panostamme kuitenkin myös siihen, että teemme investointeja, jotka vähentävät menojamme pidemmällä ajalla, hallintojohtaja Sari Mankinen sanoo tiedotteessa.

Investointibudjetti on vuosina 2022–2024 kaikkiaan 5,2 miljoonaa euroa, josta 2,1 miljoonaa ensi vuonna.

Useat investoinnit 2022 keskittyvät Näsinmäen hautausmaalle, jossa jatketaan laajennusalueen suunnitelmien tarkentamista ensi vuonna ja saatetaan valmiiksi sirottelualue.

Yksi merkittävä hanke tulevina vuosina on suunnitella hautausmaan huoltorakennuksen peruskorjaus. Itse peruskorjaus toteutetaan vaiheittain usean vuoden aikana.

Muita investointeja on aloittaa kellotapulin ja naisten kellon korjaaminen Porvoon tuomiokirkolla. Gammelbackan seurakuntakeskuksen vesikaton korjaamisen suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2021, mutta itse työt tehdään vuonna 2022.

─ Panostukset kiinteistöihimme nyt auttavat tasapainottamaan taloutta tulevaisuudessa. Kannattaa pitää rakennukset kunnossa ja panostaa energiatehokkuuteen, koska siten tulevia kustannuksia on helpompi ennustaa ja käsitellä, kiinteistö- ja hankintapäällikkö Krista Eloneva toteaa.

Käyttötalouden kustannuksia on onnistuttu vähentämään 400 000 eurolla samaan aikaan, kun edessä ovat kirkolliset vaalit ja henkilöstön hyvinvointiin panostaminen.

Seurakuntavaalit ovat ensi vuonna. Vaalien kustannuksia varten on varattu noin 600 000 euron määräraha.

Työterveyshuollon kustannusten ennustetaan myös kasvavan, kun investoidaan enemmän henkilökunnan hyvinvointiin. Henkilöstöpäällikkö Karl-Johan Wickströmin tiedotteessa kertoman mukaan henkilöstön hyvinvointia on selvitetty kyselyllä.

– Useat työntekijät ovat kokeneet poikkeusolot ja etätyöt erityisen haastavina. Ero on ensi sijassa näkynyt seurakunnissa, joissa työtehtävien ja -menetelmien muutokset ovat olleet suuria. Sairauspoissaolojen määrä on myös nousemassa. Siksi teemme panostuksia, jotta saisimme hillittyä kasvua ja lisättyä työhyvinvointia.

Henkilöstökustannukset ovat käyttötalouden suurin menoerä. Ne ovat pienentyneet lähinnä tänä vuonna toteutetun kiinteistötoimen uudelleenjärjestelyn kautta.

Seurakuntien toiminnassa ovat välttämättömiä myös ICT-palvelut, jotka ovat suuri erä käyttötaloudessa, samoin Kirkon palvelukeskuksen palvelumaksut ja vakuutusmaksut.

Hautauspalveluiden maksut pysyvät ensi vuonna samalla tasolla kuin aiemmin, eikä hautaushinnastoon tule muutoksia.

Hautainhoitorahaston talousarvioehdotuksessa toimintatuotot ovat yhteensä 331 000 euroa ja toimintakustannukset yhteensä 329 627 euroa. Hautainhoitorahaston vuosikate on positiivinen 1 373 euroa.

Keskeiset luvut vuoden 2022 talousarviossa:

Toimintatuotot 1,5 miljoonaa euroa (0,7 milj. kertaluontoiset myyntivoitot)

Toimintakustannukset -9,5 miljoonaa euroa

Toimintakate -8,0 miljoonaa euroa

Verotulot ja valtion rahoitus 10,3 miljoonaa euroa

Verotuskustannukset ja Keskusrahastomaksut -1 miljoona euroa

Alijäämä poistojen jälkeen -0,7 miljoonaa euroa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut