Porvooseen luvassa monipuolinen peliviikko – "Tavoitteena vähentää ennakkoluuloja"

Porvoossa vietetään peliviikkoa 8. marraskuuta alkaen. Kuvituskuva. Arkisto / Outi Paappanen

Kaupunki järjestää peliaiheista ohjelmaa kaikenikäisille porvoolaisille kansallisella peliviikolla 8.–14. marraskuuta.

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyvä ennakkoluuloja.

Porvoossa peliviikkotoimintaa järjestävät kaupungin nuoriso-, kirjasto- ja kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kaupungin tiedotteen mukaan toiminta on maksutonta, mutta osaan tulee ilmoittautua.

Pääkirjastolla voi tänäkin vuonna pelata pakohuonepelejä. Zombieapokalypsi ja Kirottu amuletti -pelien peliajat on julkaistu ja niihin voi ilmoittautua 1. marraskuuta alkaen.

Kirjastolla voi peliviikon aikana pelata myös virtuaalitodellisuuspeliä Beast Saber, jonka peliajat on myös julkaistu.

Lauantaina 13. marraskuuta peliyhteisö Lepralegioona esittelee Sormusten herra-miniatyyritaistelupelin. Kirjastolle voi aukioloaikoina tulla myös pelaamaan pöytäjääkiekkoa ja retrokonsolipelejä.

Porvoon kulttuuripalvelut tarjoaa 9.-luokkalaisille digitaalisen konserttielämyksen Game Music Collective -orkesterin kanssa. Tiedotteen mukaan orkesteri koostuu nuorista ammattimuusikoista, jotka haluavat olla suunnannäyttäjiä pelimusiikin esittämisessä ja toimia uuden populaarikulttuurin ilmiön eturintamassa.

Taidetehtaalla kuvatussa konsertissa kuullaan musiikkia sekä anime- että pelimusiikin maailmasta. Konsertti esitetään kouluissa 8.–12. marraskuuta.

Konsertti esitetään myös kaupungin nuorisotiloilla 12. marraskuuta klo 18 yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa.

Lisätietoja Porvoon peliviikosta ja ilmoittautumisista löytyy kaupungin sivuilta.

Nuorisotiloilla ohjelmaa koko perheelle

Maanantaina 8. marraskuuta nuorisotiloille saa tulla pelaamaan vaikka koko perheen voimin. Haasta äiti, isä tai vaikka mummo erilaisissa peleissä.

Keskiviikkona 10. marraskuuta kaikilla kolmella nuorisotilalla järjestetään erilaisia turnauksia ja kisaillaan muun muassa peleissä FIFA22 ja Halli Galli.

Torstaina 11. marraskuuta suljetaan pleikkarit ja tietokoneet ja keskitytään lautapeleihin. Istuudutaan pöydän ääreen ja pelataan jotain kivaa yhdessä. Sinulla on myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, minkälainen nuorisopalvelujen pelitoiminnan, SideQuestin, lautapelitilasta tulee.

Perjantaina 12. marraskuuta peliviikko huipentuu Game Music Collectiven digitaaliseen konserttiin ja 1vs1 Fortnite-otteluun, jossa nuoret pääsevät haastamaan nuorisotyöntekijän.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut