Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Alaraajahalvaus ei estä elämästä – Aleksi Kirjonen on somevaikuttaja, joka vaikka heittää voltin pyörätuolillaan

Somevaikuttaja: Aleksi Kirjonen syntyi alaraajahalvaantuneena. Sosiaalisen median videoillaan hän SUP-lautailee, hyppii uimahyppyjä ja heittää voltteja. Videoillaan hän pyrkii viihdyttämään, mutta ei kaihda vaikeistakaan asioista puhumista.

– Avoimuus vapauttaa. Olen saanut monilta pyörätuolin käyttäjiltä viestejä, että he ovat painineet samojen asioiden kanssa. Heistä on kiva kuulla, että vaikka vaikutan itsevarmalta, takana on vaikeita kokemuksia, esimerkiksi oman minäkuvan kanssa painimista, hän kertoo.

Historia: Suomalaista yhteiskuntaa on rakennettu eteenpäin katkeruuden voimalla, väittää historian tutkija ja tietokirjailija Timo J. Tuikka.

Koulutus: Aino Larsen opettaa suomenkieltä Yhdysvalloissa, utahilaisessa Brigham Young -mormoniyliopistossa. Suurin osa hänen opiskelijoistaan on entisiä lähetyssaarnaajia, joista monet ovat hankkineet kielitaitonsa asumalla Suomessa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!