Auto törmäsi peuraan tai kauriiseen Myrskyläntiellä Porvoossa– SRVA-metsästäjiä ei tarvittu jäljestämään vahingoittunutta eläintä

Auto osui Myrskyläntiellä tietä ylittäneeseen peuraan aamulla. Poliisipartio ei löytänyt vahingoittunutta peuraa tai kaurista, metsästäjät ovat nyt jälestämässä sitä. Kuvituskuva. Arkisto/Laura Heino

Tanja Kuisma

Myrskyläntien lähiseudulla lähellä Kerkkoontien risteystä on käynnissä autokolarissa vahingoittuneen peuran tai kauriin jäljestäminen.

Poliisi on komisario Olavi Merihaaran mukaan tehnyt asiassa suurriistan virka-apupyynnön riistanhoitoyhdistykselle. Peuran ja auton yhteentörmäyksestä tuli hälytys aamulla kello 6.54, jolloin pelastuslaitos riensi ensiksi paikalle.

– Henkilövahinkoja ei tullut, mutta auto on hinausautotavaraa, sen verran se vaurioitui. Peltivahinkoja siis tuli ja eläin on kitumassa metsässä ja koetetaan löytää se ja saada lopetettua asianmukaisesti. Peura tai kauris oli törmäyksen jälkeen maannut hetken pötköllään ja poistunut sen jälkeen paikalta yhteystietojaan jättämättä, Merihaara muotoilee.

Poliisipartio jälesti eläintä metsään päin noin 500 metriä, mutta sitä ei enää näkynyt. Peuran löytyminen on nyt SRV-porukan vastuulla. SRVA-tehtävässä mukana olevat metsästäjät, koiranohjaajat ja metsästysseurat toimivat vapaaehtoispohjalta.

– Jälestämisessä on aina haasteellista se, kuinka tarkkaan pystytään osoittaan osumakohta kolarissa, kun auton etäisyys on 500 metriä siihen, missä törmäys on sattunut.

Merihaara kehottaa mahdollisuuksien mukaan merkitsemään tarkan törmäyskohdan narulla, pussilla tai jollain mitä autosta löytyy vaikka osumapaikan lähimpään puuhun.

– Se helpottaa peräsä tulevien metsästäjien työtä, koska tiellä on varmasti paljon muutakin eläinliikennettä ja hajuja.

Korjattu 1.11. kello 15.05: Korjattu otsikkoa; SRVA-metsästäjiä ei tarvittukaan metsään peuran perään, vaikkakin poliisi oli yhteydessä Porvoon RHY:n.

Myrskyläntien peurakolarissa ei poliisi kutsunutkaan virka-apua etsimään kituvaa eläintä metsästä – "Tällaistakin sitten näköjään voi sattua"

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut