Myrskyläntien peurakolarissa ei poliisi kutsunutkaan virka-apua etsimään kituvaa eläintä metsästä – "Tällaistakin sitten näköjään voi sattua"

Myrskyläntiellä sattui aamulla peurakolari, jossa peura katosi paikalta. Poliisi löysi paikan, minne peura oli päätynyt. Kuvituskuva. arkisto/Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Myrskyläntiellä sattui maanantaiaamuna peurakolari Askolan ja Porvoon rajamailla, lähellä Kerkkoontien risteystä. Pelastuslaitos ja poliisi saivat kello 6.54 hälytyksen paikalle, jossa oli peltivaurioitunut henkilöauto hinausta vailla. Henkilövahinkoja ei ollut onneksi törmäyksen seurauksena sattunut.

Poliisi jäljesti peuraa muutamien satojen metrien matkalta, mutta sitä ei enää löytynyt. Niinpä tehtiin johtopäätös, että osumasta pökertynyt peura on jossain metsässä kitumassa, ja se pitää löytää ja lopettaa asianmukaisesti.

Auto törmäsi peuraan tai kauriiseen Myrskyläntiellä Porvoossa– SRVA-metsästäjiä ei tarvittu jäljestämään vahingoittunutta eläintä

Saatujen tietojen mukaan peura oli maannut törmäyksen jälkeen tiellä pötköllään ja kadonnut siitä jonnekin päin. Tiellä liikkui arkiaamuna muitakin työmatkalaisia. Poliisi päätti, että metsään on saatava suurriistan virka-apua eli paikallisia metsästäjiä hoitamaan tehtävä.

Yllätys oli melkoinen. Komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista kertoo tilanteessa käyneen tosi hassusti.

– Tällaistakin sitten näköjään voi sattua. Melkein koomista. Kolarin jälkeen siihen oli paikalle heti perään sattunut ajamaan paikallinen metsästysseuran henkilö, joka oli varmistanut ja todennut peuran kuolleeksi. Hän oli kaapannut sen autoonsa ja siinä vaiheessa, kun raportoin toimittajalle SRVA-avun tarpeesta, se lienee ollut jo lahtivajassa roikkumassa, Merihaara toteaa.

Koska kolaripeura oli jo Porvoon Riistanhoitoyhdistyksen metsästysseuran jäsenen hallussa, ei etsintää tarvinnut suorittaa.

– Nämä on kyllä ihmejuttuja. Kun tarvitsee joku pahasti runnottu eläin tavoittaa, niin sitä joudutaan etsimään kissojen ja koirien kanssa. Kun on käyttökelpoista lihaa tarjolla niin se tirisee jo pannulla, ennenkuin ehtii soittamaan minnekään.

Komisario metsästää itsekin.

– Kotiporukassa alkaa olla luvat käytetty, yksi peuralupa on vielä. Mutta en harrasta autolla metsästystä.

Merihaara on itsekin ajanut peurakolarin, joka sattui Askolan Sorvasuontiellä joitakin vuosia sitten joulunalusaikaan.

– 30 kilometrin nopeutta ajoin ja sellainen kamalan iso peuran pää sarvineen osui tuulilasiin. Olisin väistänyt, jos olisin nähnyt sitä mitenkään. Peura selvisi, mutta Audi kärsi 7 800 euron vahingon.

Peurakolaria ei kukaan oikeasti halua kohdalleen. Komisario Merihaara muistuttaa autoilijoita, että juuri nyt on se aika, kun hirvieläimet liikkuvat aamu- ja iltahämärissä.

– Nyt on se aika, kun kolisee aika paljon. Kahden jälkeen iltapäivällä kannattaa jo laskea vauhtia. Sillä antaa itselleen aikaa reagoida, vaikka peuroillakin on niin hyvä maastoväri, ettei niitä tahdo oikein huomata ajoissa.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut