Sähkönjakeluverkossa mittava häiriö Kilpilahdessa – siinä lähtökohta ensi viikon suuronnettomuusharjoitukselle Porvoossa

Kilpilahden teollisuusalueella Porvoossa järjestetään suuronnettomuusharjoitus ensi keskiviikkona 17. marraskuuta, tiedottaa Porvoon kaupunki. Harjoituksen toiminnallinen osuus on kello 9–12. Harjoituksen aikana teollisuusalueella näkyy tavanomaisesta poikkeavaa toimintaa, muun muassa useita hälytysajoneuvoja.

Harjoitukseen osallistuu Kilpilahden teollisuusalueen toiminnanharjoittajat ja keskeiset turvallisuusviranomaiset. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos vastaa harjoituksen suunnittelusta ja johtamisesta.

– Tällä kertaa simuloimme laajan sähköjakeluverkon häiriön aiheuttamia tilanteita, suuronnettomuusharjoituksen johtaja, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloinsinööri Toni Nurmivaara kertoo.

Säännölliset suuronnettomuusharjoitukset ovat osa pelastusviranomaisen lakisääteistä varautumistyötä. Pelastuslaitoksen tulee harjoitella suuronnettomuusvaarallisissa kohteissa vähintään kolmen vuoden välein. Kilpilahdessa harjoiteltiin yhtä suuressa mittakaavassa viimeksi vuonna 2018.

Harjoituksessa testataan Kilpilahden toimijoiden käytännön valmiuksia ja pelastustoiminnan johtamista suurissa häiriötilanteissa.

– Suuronnettomuusharjoituksessa koetellaan sekä sisäisiä että ulkoisia pelastussuunnitelmia käytännössä, Nurmivaara toteaa. Harjoitukset ovat myös oiva mahdollisuus soveltaa ja kehittää uusia toimintatapoja.

Borealiksen terveys-, turvallisuus-, ja ympäristöpäällikkö Katja Lahden mukaan säännöllisellä harjoittelulla ylläpidetään yritysten suuronnettomuustilannevalmiutta.

– Niissä myös hiotaan eri osapuolten välistä yhteistyötä entistä saumattomammaksi.

Harjoituksissa pyritään simuloimaan todellisia suuronnettomuustilanteita.

– Esimerkiksi sähköjakeluverkon häiriö on tilanne, joka voisi sattua myös todellisuudessa. Se aiheuttaisi välittömästi häiriöitä Kilpilahden tuotantolaitosten toimintaan. Harjoituksissa etenemme usein pahimman skenaarion mukaisesti, mutta se auttaa meitä parhaiten varautumaan mahdollisiin todellisiin tilanteisiin, Katja Lahti toteaa.

Hänen mukaansa toiminnan korkein prioriteetti on turvallisuus ja yksi osa sitä on, että alueella työskentelee erittäin ammattitaitoista väkeä.

– Säännöllisellä harjoittelulla varmistamme toiminnan turvallisuuden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut