Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Anton Tuononen, 22, ryhtyi yrittäjäksi päästäkseen metsätöihin – "Raaka totuus, että yrittäjät työllistyvät paremmin"

Yrittäjyys: Metsätöitä tekevissä on runsaasti yrittäjiä, sillä palkkatöitä on vähän tarjolla. Yksi alan yrittäjistä on 22-vuotias Anton Tuononen. Hän opiskelee metsätalousinsinööriksi ja työskentelee toiminimellä.

– Se on raaka totuus, että yrittäjät työllistyvät paremmin. Ammattitaitoisen työvoiman saanti on vaikeaa, koska metsäalalla on kausityöongelma, sanoo METO – Metsäalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tuomo Turunen.

Rahapelit: Kolme prosenttia suomalaisista kärsii rahapeliongelmasta. Järjestöt ja pelaajat toivovat vastuullisuutta varsinkin ulkomaisten nettikasinoiden toimintaan. Peleihin koukkuun jäänyt Mia on ollut nyt kaksi vuotta pelaamatta. Valtavat velat palaavat aina välillä mieleen, mutta hän ajattelee, ettei voi niille mitään.

Uutiset: Ruotsissa lähes 150 vuotta säilytetyt suomalaisten pääkallot ovat palaamassa takaisin kotimaahan. Pääkallojen kaivaminen Suomesta oli osa ruotsalaisen Gustaf Retziuksen tutkimusryhmän matkaa 1873, ja se suuntautui muun muassa Hämeeseen ja Karjalaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!