Porvoolaiset Petri Eklöfin Jyvä ja Kråkön korutaiteilijoiden Väreilyä ovat mukana Vuoden koru -finaalissa

Porvoolainen Petri Eklöf on mukana suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuovan Vuoden koru -kilpailun kymmenen finalistin joukossa. Helsingissä ateljeeta pitävän Eklöfin sormus ja korvakorut ovat nimeltään Jyvä. Finalistien joukossa on mukana toinenkin porvoolainen korusarja: Väreilyä tekijät ovat Kråkössä asuvat Kati Ahola ja Markku Lehto.

Kilpailutöissä korostuu tänä vuonna kivet ja helmet sekä tekniikoiden kirjo, joilla hopea taipuu hyvin monenlaisiksi koruiksi.

Kilpailussa etsitään Suomessa valmistettua korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen.

Vuoden koru kilpailun järjestetään neljättä kertaa. Tänä vuonna finalisteina on esimerkiksi täysin uudenlainen hopeantyöstötapa sekä erikoinen kivenistutustekniikka, jossa kuutiollisten zirkonioiden alla kimmeltää toinen, pienempien kivien, kerros. Muita mielenkiintoisia finalistikorujen materiaaleja ovat luonnonkivet ja makeanveden helmet ja meripihka.

Kilpailun perustajan ja tuottajan Johanna Lundánin mukaan esiraati huomioi monipuolisen otannan, joka kertoo hyvin suomalaisen korualan laaja-alaisesta osaamisesta ja herätteli uusia tapoja käyttää koruja.

Kilpailun verkkosivuilla voi tutustua kotimaiseen korumuotoilualaan ja tutustua korujen valmistustekniikoihin, materiaaleihin ja pintaviimeistelyihin. Kilpailutyöt suunnittelijoineen esitellään sivuilla marraskuussa. Uutuutena on se, että koruja pääsee sovittamaan vaikkapa kännykän kameran avulla.

Kilpailun voittaja valitaan yleisön äänin ja palkitaan 6. helmikuuta 2022 Häämessuilla Tampereella. Korut ovat nyt nähtävillä näyttelyssä Lempäälän Ideaparkissa lähietäisyydeltä, mutta yleisöäänestykseen voi osallistua jo nyt.

Kilpailun nettisivut: www.julesandberyl.fi/vuodenkoru

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut