Korotusesitykset kaatuivat – Porvoon kaupunginhallitukselle esitettiin myös veroprosentin alennusta

Porvoon kaupunginhallitus on päättänyt esittää ensi viikolla kokoontuvalle valtuustolle, että vuoden 2022 tuloveroprosentti ja kiinteistöveroprosentit pidetään samoina kuin nyt. Kaupunki tiedotti asiasta myöhään maanantai-iltana.

Ellei kaupunginvaltuusto toisin päätä, on Porvoon tuloveroprosentti siis ensi vuonna 19,75 %, yleinen kiinteistöveroprosentti 1,30 %, vakituisten asuinrakennusten prosentti 0,50 % ja voimalaitosten prosentti 3,10 %.

Tapani Eskola (sd.) esitti tuloveroprosentin korottamista 20:een. Hän sai kannatusta oman puolueensa lisäksi vihreiltä, mutta korotusesitys kaatui RKP:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten vastustukseen äänin 4–9.

Johan Söderberg (r.) esitti tuloveroprosentin alentamista 19,25 prosenttiin, mutta hänen esityksensä raukesi kannatuksen puutteessa.

Eskola teki toisenkin korotusesityksen koskien rakentamattoman rakennuspaikan veroprosenttia, joka olisi 6,0%. Sellaista ei Porvoo ole aiemmin perinyt, eikä hallituksen enemmistön mielestä peri ensi vuonnakaan. Esitys kaatui samalla jakaumalla äänin 4–9 kuin tuloveroprosentin korotusesitys.

Lue lisää: Porvoon veroprosentit pysymässä ennallaan ensi vuonna – investointikyky heikkenee, kun tulot puolittuvat vuonna 2023

Lue lisää: Pääkirjoitus: Veroprosentteihin ei tule muutosta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut