Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat järjestävät lahjatuotekeräyksen lauantaina Porvoossa – "Lapsiperheet ovat kiitollisia pienestä ekstrasta"

Lions Club Porvoo-Borgå järjestää isänpäivän aattona eli lauantaina 13. marraskuuta Auta lasta auta perhettä -tuotekeräyksen K-Supermarket Tarmolassa. Mukana on kahden edellissyksyn tapaan myös toinen porvoolaisklubi LC Porvoo Rosé.

Isänpäivän aaton keräys on leijonilla jo noin vuosikymmenen mittainen perinne. Viime syksynä se tuotti noin 20 ostoskärryllistä jaettavia hyvin säilyviä ruoka- ja kotitaloustuotteita.

Koronapandemian puhkeamisen jälkeen keväiset äitienpäivän aaton keräykset on jouduttu perumaan sekä 2020 että 2021, mutta syksyn keräykset on onnistuttu järjestämään. Keräys järjestetään terveysturvallisesti ja keräystä hoitavat leijonat käyttävät kasvomaskeja.

Auta lasta auta perhettä -keräyksessä ei liiku raha, vaan marketin asiakkaita pyydetään hankkimaan yksi tai useampi ylimääräinen tuote, jonka he sitten luovuttavat leijonien ostoskärryihin.

Tuotteet jaetaan edelleen Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalveluiden kautta vähävaraisille lapsiperheille.

Porvoon varhaisen tuen palvelupäällikkö Kristina Huopalaisen mukaan kaupungissa täydentävää toimeentulotukea tarvitsevien lapsiperheiden määrä vähenee hiukan viime vuodesta. Avun tarve on silti suurempi kuin ennen koronaa.

–  Lapsiperheet ovat kiitollisia ruokatarvikkeista, hygieniatuotteista ja lasten vaipoista, ja siitä pienestä ekstrasta kuten joulukalentereista, suklaasta ja kahvista, Huopalainen toteaa.

Huopalaisen mukaan ulkopuolisten lahjoitusten määrä on ollut tänä vuonna vielä melko pieni.

– Olemme saaneet lahjakortteja ruokakauppoihin ja lasten harrastusten tukemiseen. Suurin osa lahjoituksista tulee lähempänä joulua.

Auta lasta auta perhettä -tuotekerä ys Porvoon K-Supermarket Tarmolassa 13.11. noin kello 8 .30 –1 6 välisenä aikana .