Diesel-varas iski yöllä Porvoon teollisuusalueella - "Aikamoista sotkua olivat saaneet aikaan", päivittelee vt. paloesimies

Kuorma-auton kuljettajaa odotti ikävä yllätys maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Hänen piti lähteä ajoon, mutta polttoaine oli hävinnyt autosta, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen vt. paloesimies Robert Blomqvist.

Kuljettajan kertoman mukaan autossa oli jäljellä noin 200 litraa dieseliä, kun sitä vielä illalla oli ollut 600 litraa. Auto oli parkissa Yrittäjäkadulla Tarmolassa.

– Maahan dieseliä oli valunut noin 150 litraa. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, mutta maassa oli kaksi isohkoa, noin kolme kertaa viisimetristä diesellätäkköä, Blomqvist kertoo.

Hälytys polttoainevarkaudesta tuli hieman puoli neljän jälkeen aamuyöllä. Paikalle saapui sekä poliisi että pelastuslaitos.

– Ilmeisesti polttoainetta on varastettu tankista letkulla imeyttämällä ja siirretty toiseen säiliöön, Blomqvist kertoo.

Vaikka polttoaine tällä hetkellä kallista onkin, olisi sen hankkimiseen myös laillisia keinoja.

– Aikamoista sotkua olivat saaneet aikaan. Siinä vieressä oli kastelukannu, sitä emme kyllä keksineet, mitä polttoainevaras sillä oli tehnyt, Blomqvist sanoo.

Pelastuslaitos imeytti polttoainetta maasta ensin turpeella ja sen jälkeen imeytysrouheella.

– Rouhe jätettiin vielä paikoilleen. Käymme aamupäivän aikana siivoamassa sen pois ja kuljetamme sen Domargårdin jäteasemalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut