Porvoon kirjasto järjestää keskustelusarjan, jonka tarkoituksena on lisätä kaupunkilaisten ja päättäjien vuoropuhelua

Porvoon kaupunginkirjasto on saanut aluehallintovirastolta 38 000 euron hankeavustuksen demokratian edistämistyöhön. Avustuksella on tarkoitus järjestää kirjastossa kaksikielinen keskustelusarja otsikolla ”Porvoossa puhuttaa – Vad babblar Borgå om?”. Kaupungin tiedotteen mukaan keskusteluaiheiden löytämiseksi hyödynnetään olemassa olevaa kansalaisaktiivisuutta sosiaalisessa mediassa.

– Poimitaan porvoolaisia puhuttavia aiheita ja siirretään keskustelu turvalliselle ja tasavertaiselle keskustelualustalle eli kirjastoon, kertoo kirjastopalveluiden päällikkö Malin Hollmén.

Keskustelua käydään kirjastossa kokeneen moderaattorin johdolla. Keskustelupaneeliin kutsutaan aiheesta riippuen sopivia virkamiehiä ja päättäjiä, asiantuntijoita, kolmannen sektorin edustajia tai eri intressejä tai väestöryhmiä edustavia asukkaita.

– Kirjastolain mukaan yleisten kirjastojen tulee edistää aktiivista kansalaisuutta ja demokratiaa. Kirjastolla on merkittävä rooli demokratian edistämistyössä jo nyt, niin monilukutaitokasvattajana, tiedon tarjoajana kuin myös kaikille avoimena tilana, Hollmén toteaa.

Porvoon kirjastossa on järjestetty myös aikaisemmin keskusteluita ja vaalipaneeleja.

– Mutta tällä avustuksella pystymme panostamaan tähän enemmän ja kokeilemaan innostuisivatko porvoolaiset tulemaan säännöllisesti kirjastoon keskustelemaan ja tapaamaan päättäjiä ja virkamiehiä, Hollmén sanoo.

Avustus on eduskunnan myöntämä rahoitus hankkeille, joiden tavoitteena on lisätä kansalaisten ja päättäjien välistä vuoropuhelua, kehittää yleisiä kirjastoja fyysisinä ja virtuaalisina kohtaamispaikkoina sekä vaikuttaa yhteiskunnalliseen demokratiakehitykseen parantamalla kansalaisten tiedonsaantia ja vaikuttamismahdollisuuksia eri tasojen päätöksenteossa. Porvoon hanke alkaa vuonna 2022.

Aluehallintovirastot myönsivät avustusta kaikkiaan 920 000 euroa 38 hankkeelle, joista yhdeksän on Etelä-Suomessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut