Keräystuotto nousi uuteen Porvoon ennätykseen – Lions-klubit veivät avun lapsi- ja perhepalveluille

K-Supermarket Tarmolassa lauantaina järjestetty lahjatuotekeräys teki ennätysmäisen tuloksen eli porvoolaisilla oli vahva halu auttaa vähävaraisia lapsiperheitä.

Lions Club Porvoo-Borgån ja Lions Club Porvoo Rosén yhteistyössä järjestämä Auta lasta auta perhettä -keräys tuotti peräti 21 ostoskärryllistä elin- ja taloustarvikkeita. Aiempinakin vuosina on päästy noin 20:een, mutta nyt laatikkopino kasvoi vielä hitusen isommaksi.

Keräyksessä ei liiku raha, vaan marketin asiakkaita pyydettiin hankkimaan yksi tai useampi ylimääräinen tuote, jonka he sitten luovuttivat leijonien ostoskärryihin.

Kerätyt tuotteet luovutettiin jo lauantai-iltana Porvoon lapsi- ja perhepalveluille. Valtaosa lahjoituksista jaettiin maanantaina eteenpäin perheiden kanssa työskenteleville sosiaalityöntekijöille.

– Osa perheistä saa lahjoituksia tällä viikolla ja muutkin seuraavan tapaamisen yhteydessä. Monelle perheelle ruokalahjoitus on tärkeää apua ja siksi me panostamme siihen, että keräystuotto saadaan mahdollisimman nopeasti jaettua, varhaisen tuen palvelupäällikkö Kristina Huopalainen kommentoi.

Lue lisää: Leijonilta lahjoitus porvoolaisille lapsiperheille – äitienpäiväviikonlopun tuotekeräys peruuntui

Lue lisää: Tarmolasta 20 ostoskärryllistä apua lapsiperheille – Leijonien tuotekeräys sivusi ennätystään maskeista huolimatta

Ruokalahjoitus on tärkeää apua.

Tieto

Auta lasta, auta perhettä

Projekti on lähtöisin Keski-Euroopan Lions-klubeilta ja nuorisojärjestöiltä, joissa autettiin samalla idealla vähäosaisempia perheitä ja lapsia.

Suomeen idean toi LC Helsinki/Finlandia

Porvoossa ensimmäinen kerta oli 2012 toukokuussa äitienpäivän aattona.

Sen jälkeen porvoolaisklubit ovat järjestäneet keräyksiä keskimäärin puolivuosittain Tarmolan K-Supermarketissa ja Näsin S-marketissa.

Koronapandemian vuoksi keräyksiä on jouduttu myös perumaan.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut