Huippupaikalla sijaitsevan Edelfeltinrannan suunnittelu alkoi – kaupunki avasi kyselyn etätyöhön liittyvistä tarpeista

Porvoon kaupunkisuunnitteluosasto on aloittanut Haikkoon Edelfeltinrannan uuden merellisen asuinalueen suunnittelun.

Siihen liittyy ympäristöministeriön tukema Perillä Edelfeltinrannassa -selvitys, jossa kartoitetaan paikallisen etätyöskentelyn nykytilanne, etätyön tarpeet ja tulevaisuudennäkymät sekä vaikutukset asumiseen ensimmäisen kerran Suomessa.

Samalla tutkitaan, miten asunnot ja asuinalue suunnitellaan niin, että ne ovat houkuttelevia paitsi asumiseen myös etätyöskentelyyn. Lisäksi arvioidaan, miten etätyöskentely vaikuttaa asukkaiden liikkumiseen. Tietoa käytetään hyödyksi Edelfeltinrannan suunnittelussa. Etätyön tarpeet pyritään huomioimaan muun muassa suunnitteluperiaatteissa ja asemakaavamääräyksissä.

– Pelkät toimivat verkkoyhteydet eivät tee etätyöstä houkuttelevaa, vaan työelämän tarpeet ja muutokset pitää huomioida laajemmin. Näin rakennamme toimivaa, vähähiilistä ja sosiaalisesti kestävää kaupunkia vuosikymmeniksi eteenpäin, Porvoon kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren sanoo kaupungin tiedotteessa.

Porvoolaisten ja muiden hankkeesta kiinnostuneiden etätyöskentelijöiden tarpeita, toiveita ja haasteita kartoitetaan kyselyllä, joka on auki 1.12.2021 saakka.

Kyselyyn pääset tästä: https://q.surveypal.com/kysely-etatyoskentelysta

Paikallisista etätyöläisistä kootaan myös noin kymmenhenkinen kokemusasiantuntijaryhmä, joka kokoontuu kahteen etätyötä ja sen tulevaisuutta käsittelevään työpajaan. Halukkuutensa osallistua kokemusasiantuntijaryhmään voi ilmoittaa kyselyssä. Valittuihin ryhmän jäseniin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Edelfeltinrannan suunnittelualue sijaitsee noin 5 kilometriä Porvoon keskustasta lounaaseen Haikkoontien varrella, alueella, josta on jo purettu vanhat ammattikoulurakennukset.

Suunnittelun tavoitteena on mahdollistaa uuden merellisen asuinalueen rakentaminen alueelle siten, että alueen merenranta-alueet tulevat kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Samalla tutkitaan venesatama-alueen kehittämistä. Tavoitteena on tehdä Edelfeltinrannasta hiilineutraali, ilmastoviisas, merellinen ja viihtyisä asuinalue noin 300 asukkaalle.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua kaupungin verkkosivuilla ja palvelupiste Kompassissa.

Asemakaavan ensimmäinen kaikille avoin työpaja järjestetään tammikuussa 2022. Työpajasta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta: www.porvoo.fi/542-edelfeltinranta

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut