Myymälän opasteet pitää näkyä, eikä hätäpoistumisreitillä saa olla tavaraa tai lavoja – pelastuslaitokset tarkastavat nyt myymälöitä myös Porvoossa, että niissä asiointi on turvallista

Tuletko katsoneeksi kaupassa kulkiessasi, missä ovat hätäpoistumistiet? Se kannattaisi. Pelastuslaitos tarkastaa nyt kaikkia myymälöitä, että asiointi on turvallista ja poistumisreitit ovat vapaat, eikä esimerkiksi joulumainoksilla peitetä opasteita. Kuvituskuva. Marita Itävuori

Uudenmaan alueen pelastuslaitokset tekevät loppuvuoden sesonkimyyntien aikaan valvontakäyntejä alueensa kaupallisiin yrityksiin. Tarkastuksilla valvotaan etenkin myymälöiden poistumisturvallisuutta.

Tarkastuksista ei ilmoiteta myymälöille etukäteen. Pelastuslaitosten tekemät tarkastukset ovat yrityksille maksuttomia.

Loppuvuoden juhlasesonkien aikaan kaupoissa on tavallista enemmän tavaraa ja väkeä. Siksi turvallisuuteenkin on syytä kiinnittää erityistä huomiota.

Johtava palotarkastaja Ari Päivärinta Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että valvonnassa tarkastellaan etenkin palo- ja poistumisturvallisuutta.

– Käynnillä tarkastetaan esimerkiksi, ettei poistumisreiteillä säilytetä tavaraa, joulumainokset ja -koristeet eivät peitä poistumisopasteita näkyvistä ja että alkusammutuskalusto on helposti otettavissa käyttöön.

Pelastuslaitos kehottaa yrittäjiä perehdyttämään myös kiireapulaiset turvallisuusasioihin. On tärkeää, että lisätyövoimakin tuntee yrityksen keskeiset turvallisuuskäytännöt.

Mainoksista ja koristeista vastaavien tulee huomioida, että koristeet ja mainosmateriaalit on kiinnitetty siten, etteivät ne peitä näkyvistä poistumisopasteita.

Koko henkilöstön tulee niin myymälän sisällä kuin ulkopuolellakin huolehtia, ettei lavoja, lisähyllyjä tai muuta tavaraa säilytetä poistumisreiteillä ja poistumisovien edessä.

– Kiireellisissä hätätilanteissa asiakkaiden on tärkeää päästä poistumaan sisätiloista heitä lähimpänä olevien poistumisreittien kautta. Nämä reitit poikkeavat yleensä asiakkaiden normaalisti käyttämistä kulkuväylistä. Turvallisuus luodaan yhteistyössä, pelastuslaitokset toteavat tiedotteessaan.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut