Porvoon sairaalaa pitäisi Uudenmaan RKP:n mukaan kehittää, mutta Itä-Uudellemaalle tarvitaan myös riittävästi ambulansseja ja toimiva kuljetusjärjestelmä

Uudenmaan RKP haluaa tehdä työtä lähellä potilasta olevan korkealuokkaisen hoidon puolesta, sanoo puheenjohtaja Hanna Lönnfors järjestön tiedotteessa. Palvelun toteutumiseksi käytännössä olisi kaikissa organisaatioissa hyvinvointialueen sisällä oltava palvelua omalla äidinkielellä ruotsiksi tai suomeksi. Lönnforsin mukaan asiaan on panostettava jo henkilöstön rekrytoinnissa.

Itä-Uudellamaalla RKP Uusimaa tavoittelee lähimmän päivystyssairaalan eli Porvoon sairaalan pysymistä kohtuullisella etäisyydellä asukkaistaan. HYKSillä on tärkeitä erityistehtäviä. Molemmilla pitää Uudenmaan RKP:n mukaan olla riittävä rahoitus, ja yhteistyön tulevaisuudessa saumatonta.

– Teemme työtä sen eteen, että Porvoon sairaalaan investoidaan, että myös maaseudulla on riittävästi ambulansseja, joilla turvataan riittävät ja yhdenvertaiset hoitopalvelut, ja että alueelle kehitetään yhteinen ja toimiva kuljetuspalvelujärjestelmä.

Uudenmaan RKP:n mukaan uudistuksessa ei saa unohtaa yksilöitä. Siksi on osallistettava asukkaita ja henkilöstöä.

– Meille on tärkeää, että ihmiset saava parasta mahdollista hoitoa jokaisessa elämänvaiheessa, oli hän sitten nuori tai vanha. Nostamme myös esille toimivat sosiaali- ja mielenterveyspalvelut, paremman yhteistyön päihdehuollon eri toimijoiden välillä ja, että asiakkaan käyttämät vammaispalvelut jatkuisivat entisellään riippumatta siitä, miten hallinto on järjestetty tulevaisuudessa, Lönnfors jatkaa.

Aluevaaleissa 23. tammikuuta äänestetään hoidosta ja hoivasta, mutta myös pelastustoimen palveluista.

– Sopimuspalokuntien ja vapaaehtoisen meripelastustoiminnan toimitaedellytykset pitää turvata, hän lisää tiedotteessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut