Trumpettivirtuoosi Aceman Louhivuori tulkitsee Armstrongin sävelmiä juhlakonsertissa Porvoossa

Konsertti: Porvoo Big Band solistinaan trumpettivirtuoosi ja laulaja Kalevi Louhivuori esittävät Louis Armstrongin hittikappaleita.

Louis "Satchmo" Armstrongin kuolemasta tulee kuluneeksi tänä vuonna 50 vuotta ja syntymästä 120 vuotta.

Nyt on tilaisuus nauttia suuren viihdyttäjän ja jazz trumpetin uudistajan tutuksi tekemistä sävelmistä. What a Wonderful World!

Kalevi "Aceman" Louhivuori on kansainvälisesti arvostetumpia, palkituimpia ja tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita. Kypsästä ja erottuvasta soundistaan tunnettu, vuonna 1984 syntynyt muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä.

Hänet tunnetaan muun muassa yhtyeenjohtajana The Northern Governors ja Kalevi Louhivuori Quintet -yhtyeistään, soittajana Ricky-Tick Big Bandista sekä sävellyksistään ja sovituksistaan Yonan, Emma Salokosken ja Janna Hurmerinnan albumeille. Louhivuori vaikuttaa myös KAiKU-musiikkikäsineen kehityksen taustalla.

Louhivuori on säveltänyt, sanoittanut, tuottanut, sovittanut ja levyttänyt musiikkia omien yhtyeiden lisäksi muun muassa UMO:lle, Yona & Orkesteri Liikkuville Pilville, Jyväskylä Big Bändille, Peetah Morganille, Emma Salokoskelle, Janna Hurmerinnalle, elokuviin ja peleihin. Hän on järjestänyt yli 200 Free Fall keikkaa vuosien 2007-2020 aikana ja Free Fall Festin vuonna 2017 Vantaalla.

Louhivuori on levyttänyt kansainvälisesti muun muassa Cam Jazz-levy-yhtiölle vuosien 2009-2016 aikana yhdeksän albumia, Igloo Recordsille kaksi levyä sekä yhden italialaiselle Dodicilune Recordsille.

Kypsästä ja erottuvasta soundistaan tunnettu muusikko.

Louhivuori esiintyi viidellä keikallla NAMM tapahtumassa Anaheimissa tammikuussa 2019 Prince-yhtyeen saxofonistin Adrian Crutchfieldin kanssa.

Louhivuori myös sävelsi ja sanoitti Philomenalle 15-minuuttisen teoksen kuoron 35-vuotisjuhlakonserttiin. Se on sovitettu neljälle KAiKU musiikkikäsineelle, trumpetille, pianolle sekä kuorolle.

Louis Armstrong Tribute -juhlakonsertissa Louhivuori pääsee väläyttämään taitojaan myös laulajana.

Kalevi Louhivuorella on Instagramissa 5000 seuraajaa. Hän kuuluu tunnettuun musiikkisukuun, jossa on Louhivuoria, Ikosia, Prättälöitä, Sarioloita ja Pokeloita. Suomessa heistä vaikuttavat muun muassa Osmo, Aili, Heini ja Tuuli Ikonen, Tuomo Prättälä, Olavi, Aino, Eeva ja Hilkka Louhivuori, Janne Louhivuori, Matti Louhivuori, Eeva-Leena Pokela, Marjatta Pokela sekä Petteri, Soila ja Jyri Sariola.

Louis Armstrong Tribute su 28.11: kello 15.00–16.30 Porvoossa Kulttuuritalo Grandissa. Liput Grandista, Piispankatu 28, arkisin kello 10-17, 019 582 002 tai luckan@grand.fi.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut