Joulunajan pakettiralli alkamassa – Posti avaa Porvoossa väliaikaisen pakettipisteen Lundiin

Lundissa on jo Postin ja sen kilpailijoiden pakettiautomaatit, mutta torstaina avautuu henkilökohtaista palvelua tarjoava Postin väliaikainen pakettipiste joulunajan ruuhkia purkamaan. Outi Paappanen

Posti avaa perjantaina 25.11. alkaen vilkkaimman sesongin ajaksi 101 väliaikaista noutopistettä ympäri Suomen. Yksi niistä on Porvoon keskustassa kauppakeskus Lundissa.

Osa väliaikaisista noutopisteistä on Postin omia, kuten Lundissa, osan toiminnasta taas vastaavat kumppanit. Väliaikaiset noutopisteet sijoitetaan suosituimpien automaattien lähelle, jolloin paketin hakijalla on mahdollisimman lyhyt matka väliaikaiselle noutopisteelle alkuperäisen automaatin ollessa täynnä.

Väliaikaisiin noutopisteisiin voi myös suoraan tilata paketteja, jonka lisäksi niihin voi palauttaa verkko-ostoksia. Kaikissa väliaikaisissa noutopisteissä on henkilökohtainen palvelu eli työntekijä antaa paketit ja neuvoo tarvittaessa palautuksissa.

Väliaikaisten noutopisteiden lisäksi asiakkaita palvellaan 3 300 palvelupisteellä ympäri Suomen.

Postin sesongin suunnittelu käynnistyi jo alkuvuodesta, ja automaatteja on avattu vuoden aikana 5–10 joka viikko. Automaatteja on 400 ja henkilökohtaisia palvelupisteitä 100 enemmän kuin viime vuonna. Sesonkiin varaudutaan laajemman palvelupisteverkoston sekä väliaikaisten noutopisteiden lisäksi kasvattamalla hyllytilaa palvelupisteissä.

– Paketteja on varmasti tänäkin vuonna liikkeellä paljon, joten välillä voi käydä niin, että paketti ei mahdukaan toivottuun paikkaan. Jos näin käy, ohjaamme paketin mahdollisimman lähelle. Jos tuntuu, että paketti päätyy liian kauas tai täysin väärään paikkaan, meihin voi aina ottaa yhteyttä OmaPostin chatissa tai soittamalla, niin selvitämme tilanteen, paketti- ja verkkokauppapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kässi kertoo.

Itä-Uudellamaalla ei sunnuntaijakelua.

Posti kannustaa asiakkaitaan noutamaan paketit mahdollisimman pikaisesti, jotta tilaa saadaan uusille paketeille automaateissa, noutopisteissä ja posteissa.

Posti vauhdittaa pakettiliikennettä myös lisäkuljetuksilla. Black Fridaysta 26.11. alkaen Posti kuljettaa paketteja suosituimpiin automaatteihin seitsemänä päivänä viikossa. Itä-Uusimaa ei kuulu sunnuntaijakelun piiriin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut