Porvoossa etsitään taas seudun parasta trubaduuria – kilpailusta on muodostunut jo perinne

Porvoon parhaan trubaduurin etsintä on jälleen käynnistynyt. Kulttuuritalo Grand järjestää yhteistyökumppaneineen tapahtuman jo neljättä kertaa.

Ilmoittautumisaika on alkanut ja jatkuu 9. tammikuuta asti. Kilpailu käydään 4. helmikuuta Kulttuuritalo Grandissa.

– Tämä alkaa olla jo perinne. Kilpailusta on tullut hyvin suosittu kilpailijoiden kesken, mutta tämä on ollut aina myös yleisömenestys, meillä on ollut joka kerta täysi sali yleisöä, Grandin toiminnanjohtaja Nadina Vihinen kertoo.

Viime vuonna tapahtumaa ei koronan vuoksi järjestetty.

– Siitä tuli luonnollinen välivuosi, ja olemme aikeissa järjestää tämän jatkossakin joka toinen vuosi, Vihinen jatkaa.

Vaikka tapahtuman nimi on Porvoon paras trubaduuri, on kilpailu avoinna kaikille itäuusmaalaisille Sipoosta Ruotsinpyhtäälle.

Tämä on ollut aina yleisömenestys.

– Tällä alueella on todella paljon hienoja trubaduureja. Taso on erittäin korkea. Monet myös kirjoittavat tekstinsä itse, suomeksi, ruotsiksi ja myös saariston murteella, Visans vänner -yhdistyksen puheenjohtaja Sebastian Häggblom sanoo.

Vihinen ja Häggblom ovat hyvillään, että trubaduurit ovat saaneet Porvoossa hyvin näkyvyyttä. Kesäaikaan jokirannan ravintoloissakin on trubaduuri esiintymässä harva se ilta, lisäksi Porvoon kaupunki palkkasi kuluneena kesänä nuoria muusikoita kiertelemään kaupunkia ja ilahduttamaan kulkijoita.

Yleisöllä on lupa odottaa kilpailusta kovatasoista ja monipuolista. Osallistujia on tavallisesti ollut kahdeksasta kymmeneen, ja ilta koostuu kahdesta setistä ja väliajasta.

– Kilpailu on avoin myös duoille. Haluamme tuoda esille tätä upeaa osaamista, mitä meillä alueella on, Vihinen jatkaa.

Kaksikielisen tapahtuman juontaa Klaus Suhonen. Kolmihenkisessä raadissa istuvat musiikkineuvos Janne Mansikka, ensimmäisen Porvoon paras trubaduuri -kilpailun voittaja Stefan Paavola sekä kakkoskauden voittaja Siri Widestam. Myös yleisö saa äänestää oman suosikkinsa tapahtuman aikana.

Vuoden 2020 kilpailun voitto meni duolle, jonka muodostivat Guy Enqvist ja Joel Karlsson.

– Tapahtuman liput tulevat myyntiin vuodenvaihteen tienoilla. Tämä on tavallisesti ollut meille yksi alkuvuoden suurista vetonauloista. Toivottavasti korona sallii sen nyt, Vihinen sanoo.

Porvoon paras trubaduuri 4.2.2022 kello 18 Kulttuuritalo Grandissa. Kilpailun ilmoittautumisaika 9.1. asti osoitteessa www.grand.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut