Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon lautakunnat eri mieltä puun haketuksen aloittamisesta Tolkkisisten satamassa

Porvoon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta ja kaupunkikehityslautakunta päätyivät erilaiseen kantaan, pitäisikö Tolkkisten satamassa sallia puun haketus satamayhtiön jättämän ympäristölupahakemuksen mukaisesti.

Ympäristölautakunta suhtautui puujätteen hakettamiseen yksimielisesti kielteisesti siitä aiheutuvien ympäristöhaittojen ja alueen asemakaavamerkinnän takia. Kaupunkikehityslautakunta taas katsoi yksimielisesti, että vaikka toiminta ei ole haketuksen osalta asemakaavan mukaista, hakemusta voidaan puoltaa alueen teollisella historialla ja viereisellä Porvoon Energian puuhaketta käyttävällä voimalaitoksella.

Kaupungin ympäristöterveysjaosto katsoi, että lähelle asuinalueita ei tule lisätä melua ja pölyämistä aiheuttavaa toimintaa, joka ei ole välttämätöntä varsinaisen satamatoiminnan osana.

Lupahakemuksen mukaan rankapuun haketusta tehdään muutaman kerran vuodessa 1–2 viikkoa kerrallaan. Haketusta tehdään maanantaista perjantaihin klo 7–18.. Puita otetaan vastaan ja haketetaan enintään 50 000 tonnia vuodessa ja suurin varastomäärä on enintään 10 000 tonnia. Sataman alus- tai kumipyöräliikenne ei muutu oleellisesti puun- ja romunkäsittelyn aloituksen myötä viime vuosista.

Ympäristöluvasta päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto.