Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Vanhempainyhdistyksellä oli vuoden lapsiystävällisin teko: Tahto, ettei ketään kiusattaisi, sai tuhannet kävelemään tärkeän asian puolesta

Porvoon Vanhempainyhdistykset sai Porvoon Pelastakaa Lapset -yhdistyksen myöntämän Vuoden lapsiystävällinen teko 2021 -tunnustuksen. Viime vuonna sen sai Juha Levänen Albert Edelfelt -koulusta ja sitä edellisenä Pentti Kinosmaa Teatteri Soittorasiasta. Ensimmäinen saaja oli 2018 luokanopettaja Juha Huttunen.

Kunniakirjan, 500 euroa ja suklaamaistiaiset vastaanottivat tilaisuudessa Seurahovissa puheenjohtaja Marika Salomaa sekä rahastonhoitaja Susann Träskelin ja varapuheenjohtaja Anne Tukiainen.

Tunnustus tulee syksyllä järjestetystä kiusaamattomuuskävelystä, joka sai porvoolaiset koulut osallistumaan ja luokat ideoimaan myös omia tapahtumiaan. Vanhempainyhdistykset ry:ssä on mukana 23 Porvoon koulujen vanhempainyhdistystä, joten tunnustus välittyy sen kautta kaikille kouluille. Mukana yhdistyksessä on myös päiväkoteja.

Porvoon Pelastakaa Lapset korostaa tämän vuoden teeman mukaisesti jokaisen lapsen oikeutta yhdenvertaiseen kohteluun. Mulla on väliä, sulla on väliä, kuten slogan kuuluu.

– Tämä on kaikkien asia ja vastuulla, kiteytti puheenjohtaja Erja Hanni.

15-vuotiaan Porvoon vanhempainyhdistysten kattojärjestön toiminta ja kasvatusyhteistyö kiteytyy Marika Salomaan mukaan yhteisöllisyyteen ja kiusaamattomuuden tukemiseen.

– Tämä aika on erityisesti opettanut, miten tärkeä on koulun ja kodin välinen yhteistyö.

Keväällä vanhempainyhdistykset julistivat kesälukukampanjan kirjastojen kanssa. Kävelyt vetivät mukaansa oppilaiden lisäksi vanhempia ja kaupungin johtoa. Viime aikoina koululuokissa on käräytty kavereita hyvistä teoista, sillä on myös kehitetty kaveritaitoja.

Kävelläänkö taas ensi vuonna?

– Kävellään, ja vielä isommin!