Sellisti Saima Malmivaaralle 2 000 euron arvoinen Aktia-stipendi

Saima Malmivaara on parhaillaan TET-harjoittelussa Helsingin kaupunginorkesterissa. Marko Enberg

Outi Paappanen

Aktiasäätiö Porvoo on myöntänyt 2 000 euron arvoisen stipendin porvoolaiselle nuorelle sellistille, Saima Malmivaaralle.

Malmivaara opiskelee sellonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa ja Selloakatemiassa. Soittoharrastuksen hän aloitti jo viisivuotiaana Turun konservatoriossa.

Linnajoen yläkoulun yhdeksännellä luokalla oleva Malmivaara on parhaillaan TET-harjoittelussa Helsingin kaupunginorkesterissa.

– Olen päässyt kuuntelemaan harjoituksia, tekemään jousitusmerkintöjä orkesterilaisten stemmoihin ja pakkaamaan ja järjestelemään nuotteja. Lisäksi olen saanut tehdä mainoksia Musiikkitalon verkkosivuille. Harjoittelu on ollut monipuolisempaa, kuin osasin odottaa.

Saima Malmivaara kertoo käyttävänsä stipendirahan sellon ylläpitämiseen. Lähes 200 vuotta vanha sello löytyi nettihuutokaupasta Pariisista.

– Sellossa oli paljaat suolikielet, mikä viittaa siihen, että se oli ollut ainakin sata vuotta soittamatta. Soitin on kunnostettu. Äänen sävy on todella kaunis, soundi on ystävällinen ja siinä on upea A-kieli. Näin upean soittimen ylläpito on kallista ja haluan pystyä pitämään sen itselläni.

Malmivaara voitti vuonna 2019 Salon kansallisissa sellokilpailuissa 1. sijan. Tänä syksynä hän tuli toiseksi Porvoon sellokilpailussa, jossa hän oli paras Porvoolainen ja hän esitti tilausteoksen parhaiten.

Nuori sellisti haluaa soittaa kamarimusiikkia ja nähdä maailmaa.

– Haluan ulkomaille opiskelemaan niin pian, kuin mahdollista. Haluan tutustua hienoihin sellotaiteilijoihin ja päästä soittamaan heidän kanssaan. Tahtoisin soittaa myös ammattilaisena Helsingin kaupunginorkesterin kanssa siellä on valtavan hyvä ilmapiiri ja minut on otettu TET-harjoittelijana hyvin vastaan.

Saima Malmivaara haluaa kiittää paitsi stipendin myöntänyttä Aktiasäätiötä, myös opettajaansa Tuomas Ylistä sekä toista Selloakatemian opettajaa, Tuomas Lehtoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut