Porvoo ottaa käyttöön laajan kasvomaskisuosituksen yli 12-vuotiaille – kaupunki suosittelee myös yksityisten toimijoiden edellyttävän maskin käyttöä kaupoissa, julkisissa liikenevälineissä ja yleisötilaisuuksissa

Porvoon kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille. Suositus koskee myös osaa alakoululaisista.

Laajan maskisuosituksen paluun taustalla on kaupungin Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä kahden viimeisen viikon tartuntojen perusteella 168,3. Tällä viikolla, eli viikolla 47, tartuntoja on todettu perjantaihin mennessä 35 kappaletta.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kasvomaskeista perjantaina.

Kaupunki suosittelee, että kaikki 12 vuotta täyttäneet tai tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä, kaupunki tiedotti.

Maskin käyttöä suositellaan myös oppilaitoksissa neljännestä luokasta lähtien. Niissä kouluissa, joissa on kolmas- ja neljäsluokkalaisille yhdysluokkia tai yhteisopetusta, maskisuositus koskee myös kolmasluokkalaisia, kaupunki tiedotti.

Maskisuositus koskee myös koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Samaa maskisuositusta noudatetaan myös Porvoonseudun musiikkiopistossa, Porvoon taidekoulussa sekä perusopetuksen ohjeistuksia noudattavassa koulujen harrastustoiminnassa.

Kaupunki tarjoaa edelleen kasvomaskit perusopetuksen oppilaille sekä lukion 1. vuoden opiskelijoille, mutta myös omia maskeja saa käyttää. Koulujen maskisuositus astuu voimaan 1. joulukuuta.

Lisäksi kaupunki suosittelee, että myös yksityiset toimijat edellyttävät maskin käyttöä henkilökunnalta sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

– Porvoon tartuntatilanne ei ole parantunut merkittävästi viime viikosta, ja kouluissa ja päiväkodeissa on tälläkin viikolla todettu tartuntoja. Kasvomaskin käyttö vähentää huomattavasti tartuntariskiä kouluissa, tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Jeff Westerlund kertoo tiedotteessa.

Porvoossa on 87,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä saanut ensimmäisen rokotuksen ja 82,7 prosenttia toisen rokotuksen. Kolmannen rokoteannoksen on saanut 4,2 prosenttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut