Tornipolun kerrostalossa havaittiin kumipalon hajua taloyhtiön kellarissa – "Hirveä palokuorma"

Pelastuslaitos tarkisti Gammelbackassa, mistä kuminhaju taloyhtiön kellarissa johtuu. Autonrenkaiden säilyttäminen kellarivarastoissa on yleistä, mutta kyseenalaista vakavan palokuorman vuoksi. Pelastuslaitoskin suosittelee rengashotelleja. Kuvituskuva. arkisto/Katja Juurikko

Tanja Kuisma

Pelastuslaitos kävi perjantaina tarkistamassa Gammelbackan Tornipolku 4:ssä, josta tuli asukkailta hätääntyneitä soittoja kello 15.12 maissa.

Palavan kumin haju kärysi jostain. Paloesimies Mikael Forssellin mukaan asuinkerrostalon kellaritiloissa oli joku keksinyt, että ryhtyy polttamaan kumia jollakin sähköhärvelillä.

– Siitä tuli käryä ja asukkaat soitteli. Siellä oli mustaa kumin jälkeä lattiassa, mutta tekijä oli saanut jalan allensa.

Kerrostalojen pyöräkellareissa on harvemmin muuta kuin polkupyöriä ja lastenvaunuja. Huoneistojen verkkokellareissa sensijaan säilytetään hämmästyttävän paljon myös autojen renkaita.

– Se ei ole oikea paikka niille. Renkaat ovat hirveä palokuorma siellä, mutta eipä niitä taida olla muita paikkoja säilyttää. Taloyhtiö voi omilla ohjeillaan kieltää renkaiden säilyttämisen varastoissaan, Forssell lisää.

Jos taloyhtiö kieltää renkaiden varastoimisen asukas voi vuokrata renkailleen säilytyksen siitä rengasliikkeestä, missä ne vaihtaakin. Taloyhtiökin voi halutessaan järjestää virallisen tilan asukkaiden renkaille.

Kumiset autonrenkaat ovat turvallisuusriski siksi, että palavista renkaista tulee tulipalon sattuessa runsaasti sakeaa savua, joka vaikeuttaa pelastustöitä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut