Koronatilanne pysyy Porvoossa huonona, maskit käyttöön joka paikassa

Porvoossa todettiin viikonloppuna 13 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä kuluneella viikolla on siis todettu 48 tartuntaa.

– Määrä voi vielä nousta, jos sunnuntai-illalta tulee uusia positiivisia testituloksia. Kaiken kaikkiaan tilanne on erittäin huolestuttava. Tartuntamäärien osalta ei ole näkyvissä minkäänlaista helpotusta, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Edellisviikolla tartuntoja todettiin lähes saman verran eli 47.

Silvennoinen muistuttaa, että kaupungissa on jälleen otettu käyttöön laaja kasvomaskisuositus. Suosituksen mukaan kaikki 12 vuotta täyttäneet tai tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Suositus koskee myös kouluja ja oppilaitoksia.

– Toivon todella, että ihmiset ottaisivat tämän vakavasti ja olisivat varovaisia, Silvennoinen sanoo.

Tähän mennessä 83,2 prosenttia yli 12-vuotiaista porvoolaisista on saanut toisenkin rokoteannoksen. Parantamisen varaa on kuitenkin erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Heikoin tilanne on 25–29-vuotiaiden ryhmässä, joista vain 68,4 prosenttia on saanut toisen annoksen.

– 25–34-vuotiaiden ryhmässä ollaan ensimmäisen annoksen osaltakin yhä alle 80 prosentin rokotuskattavuudessa ja se on huolestuttavaa. Kannustan todella nuoria aikuisia hakeutumaan nyt koronarokotukseen, Silvennoinen sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut